Marija Mrkela Sanja Marić Ljupču Cvetkoski
Sport

PANČEVO: Marija Mrkela šampionka Srbije, Sanja Marić treća

Izvor: 
013info Sub, 20/02/2021 - 14:20

Marija Mrkela, atletičarka pančevačkog Dinama prvakinja je države na 400 metara. Ona je danas na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore istrčala ovu deonicu za 58,06 s i stigla do zlatne medalje.

Da bi uspeh pančevačkog Dinama u produženom sprintu bio potpun pobrinula se Sanja Marić koja je u istoj trci bila treća i osvojila bronzanu medalju.

- Po načinu trčanja videlo se da je Marija vidno umorna od velikog broja trka i putovanja, koja su je iscrpela. Marija je došla kao veliki favorit i sigurnom trkom pokazala da je trenutno najbolja  mlađe juniorska atletičarka Srbije  u produženom sprintu. Još samo sutra da opravda ulogu favorita u trci na 200m i ide na zaslužen odmor.A od Sanje se očekivala jedna hrabra trka. Ona je novim ličnim rekordom 58,63 osvojila bronzanu. Moram istaći da sam ja ovo i očekivao a Sanja je samo potvrdila da je otravdano bila ohrabrena sa moje straneda može osvojiti medalju. Sanjina glavna disciplina je sutra na 800m gde je očekuje izuzetno jaka konkurencija. Ja kao trener od nje očekujem najviši plasman ali će za to morati da napravi podvig, rekao je trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

 
MarketingNajnovije vesti