Dušica i Milica Popovski
Sport

PANČEVO: Milica, Dušica i teniska loptica

Izvor: 
013info Pon, 03/01/2022 - 09:01Sestre Milica I Dušica Popovski odrasle su na teniskom terenu. Uz tatu Nebojšu teniskog trenera vrlo rano su počele da se igraju teniskom lopticom, a starija Milica prva je počela I da trenira ovaj sport. Dušica je na početku samo gledala sve to sa strane, ali nije dugo izdržala I sa 7 godina je I ona istrčala na teren sa reketom u ruci. Vrlo brzo su obe počele da pobeđuju na turnirima i odmah se videlo da za njih ovo nije samo zabava u kojoj će učestvovati, već igra u kojoj žele da pobeđuju. Za 7 godina Milica je stigla do reprezentacije Srbije za igračice do 16 godina. Prošle godine sa 14 godina osvojila je I međunarodni turnir u našem gradu „Pecin memorijal” za teniserke do 18 godina:

- Volim tenis zato što je to individulani sport I što o svemu na terenu sama odlučujem. Brz je i dinamičan sport I poslednjih godina mnogo mi je lakše, jer mogu da treniram i sa sestrom, a i najlepše nam je kad smo zajedno – kaže Milica.

Dušica ima 12 godina, ali poznaju je već I mnogo starije tenisreke, jer je ne samo ravnopravna sa njima na terenu, već ih često i pobeđuje, pa je tako osvajala turnire do 14, 16, pa čak i neke do 18 godina. Član je reprezentacije Srbije igračica do 12 I 14 godina, a u ovoj konkurenciji je i prvak države. Priznanje za uspešnu sezonu stiglo joj je pre mesec dana i to sa Majorke. Dobila je poziv da učestvuje na Festivalu tenisa koji organizuje Rafael Nadal. Tako se Milica našla u društvu najboljih vršnjakinja na svetu i to iskustvo će joj mnogo značiti u daljoj karijeri.

- Sve je bilo izuzetno organizovano i izuzetno mi je drago što sam bila na ovom festivalu. Uživala sam u svakom danu, a to je i bio savet moje sestre sa kojom provodim najviše vremena. Izuzetno mi znači što u svakom trenutku imam starijeg sparing partnera od koga imam šta da naučim I sve to doprinosi mojoj boljoj igri - ističe Dušica.

Sestre Popovski svaki dan treniraju 2 sata, a imaju i kondicione treninge. Članice su TK Pop Court koji ima dva pokrivena terena što im mnogo znači, jer mogu da treniraju u Pančevu i u zimskom periodu. Često odlaze i u Beograd gde treniraju na terenima Novaka Đokovića i ta saradnja im mnogo koristi.

Kao i u svakom sportu, a u tenisu posebno neophodna je i velika finansijska pomoć, pogotovu za one koji žele ozbiljnije da se bave sportom, a ambicije ovih devojaka su velike. Njihov talenat, ali i želju za uspehom prepoznao je Ljupko Kutanjac koji je u ime svoje građevinske firme DOO „Kutko” potpisao višegodišnji sponzorski ugovor sa Milicom I Dušicom i one sad ne moraju da razmišljaju kako će i gde trenirati i da li će moći da putuju na međunarodne turnire. Mogu da se posvete samo treningu i tensikoj loptici koju vole od malih nogu. A potez građevisnke firme DOO „Kutko”mogli bi da slede i drugi u našem gradu, jer ulaganje u sport uvek se na kraju isplati.

 

 
MarketingNajnovije vesti