Ragbisti Dinama seniori
Sport

PANČEVO: Pobeda ragbista Dinama u vojvođanskom derbiju

Izvor: 
013info Pon, 18/10/2021 - 13:03


U nedelju, 17. oktobra, na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Pančevu, seniori RK Dinama 1954 sastali su se sa ekipom Vojvodine iz Novog Sada. I pobedili.
 
"Veprovi" su dominirali nad "Ovnovima" u prvom poluvremenu, i posle 40 minuta Dinamovci su vodili 29-5.
 
-U drugom poluvremenu Novosađani daju gas i ogromnim pritiskom rapidno smanjuju rezultat, međutim velika želja za pobedom kao i dobra koncetracija, dovela je do toga da RK Dinamo izdrži pritisak i čak poveća razliku, za konačnih 53-29.
 
- Ovo je večiti, vojvođanski derbi, gde uvek obe ekipe pokažu odličnu igru i ovog puta pobeda ide u ruke Pančevaca. RK Dinamo 1954 je ubedljivo najmlađa ekipa u prvenstvu i samim tim ova pobeda nosi poseban značaj Idemo dalje, jako, rekao je je trener plavih Đorđe Gavrilović.
 
Ovaj tim je stvaran proteklih 5 godina,puno truda i rada je uloženo od igrača do struke.
 
- Kao kruna uspeha je to sto smo dominatni u mlađim kategorijama, a seniorski tim može da se takmiči sa ekipama iz prve lige sto nam je bio cilj i naravno da probamo da napadnemo titulu u narednom periodu, zaključio je predsednik RK "Dinamo1954 "Miomir Kalabić.
 
 
Dinamo je igrao u sastavu: 1. Joži Caran 2. Milan Krnetić 3. Petar Hinic 4. Lazar Aleksić 5. Mihailo Marjanović 6. David Pal 7. Nikola Advigov Kapiten 8. Stefan Dramićanin 9. Marko Košpić 10. Strahinja Adžić 11. Vladan Dabić 12. Milan Kuzmanović 13. Dušan Gavrilović 14. Dejan Krkljuš 15. Ivan Voštić 16. Petar Mljač 17. Vladimir Ambruš 18. Vuk Krivokuća Trener:Đorđe Gavrilović.MarketingNajnovije vesti