Foto: Miroslav Radojević
Sport

PANČEVO: Road Lever - galoper koji je osvojio dva pehara za nedelju dana

Izvor: 
013info Čet, 22/10/2020 - 15:11Za samo nedelju dana, Road Lever, konj sa pančevačkog hipodroma, zabeležio je odlične uspehe osvojivši dva pehara. U trkama na pesku i travi, među jakom konkurencijom, izborio se za prva mesta.

Desetog oktobra, ovaj šestogodišnji konj učestvovao je u trci „Black Monk” u Beogradu, gde je na distanci od 1.300 metara na peščanoj podlozi za sobom u poslednjim trenucima ostavio 12 učesnika iz cele Srbije.

Prema rečima Maše Ognjenović, trenera, iako je trka bila napeta, ona je bila gotovo sigurna da će baš ovaj konj osvojiti prvo mesto.

-  Road Lever u vlasništvu Aleksandra Jankulova je prvi galoper koji je došao kod mene u trening.To je konj koji je bolji na pesku nego na travi, ali kako se samo nedelju dana nakon ove pobede pokazalo, on je i te „prepreke” fanstastično savladao. 
 
Povezanost džokeja i konja
Norbert Nagy je profesionalni džokej čija je povezanost s ovim konjem zasigurno doprinela odličnim rezultatima. Oni su zajedno tokom samo ove sezone učestvovali na šest trka, gde su pored plasmana, osvojili ove dve velike pobede. 
 

U nedelju, 18. oktobra, u „Trci grada Sremske Mitrovice” na 1.100 metara na travi, Road Lever je briljirao. Među jakom konkurencijom koju je činilo sedam konja iz različitih krajeva države, osvojio je ubedljivo prvo mesto. U samoj završnici, prestigao je favorite trke.

-  Iskreno, očekivala sam plasman ali u samu pobedu nisam bila potpuno sigurna. Trava nije podloga koja Roadu mnogo odgovara i zbog toga ovaj njegov uspeh ima još veći značaj.  
 
 
 
 

unnamed_1.jpg

Maša Ognjenović i Road Lever

 

Ognjenovićeva je dodala kako je Road tek ove godine stigao na pančevački hipodrom i kako su se polako ali dobro upoznavali tokom sezone.

 

- On je moj ponos, srce mi je puno. Ovi uspesi su rezultat našeg putovanja kroz galopski sport, podvukla je Maša Ognjenović.MarketingNajnovije vesti