Sport

PANČEVO: Uspešan vikend za džudiste "Tamiša"

Izvor: 
013info Ned, 30/10/2022 - 18:18Džudisti „Tamiša” nisu odmarali ni ovog vikenda. Na dva velika takmičenja ne samo da su imali svoje predstavnike, već su ostvarili i zapažene rezultate, a uspšeno su prezentovali i svoj grad i državu na međunarodnoj sceni.

U Osijeku je održan veliki hrvatski međunarodni turnir-  „15. Memorijal Josip Potnek”, na kojem je učestvovalo 445 takmičara iz 32 kluba koja su stigla iz pet država.

Pančevci su u ukupnom plasmanu osvojili 5. mesto sa 17 medalja oko vrata. Najuspešniji je bio Dejan Dolinga koji je osvojio dve zlatne medalje, po jednu zlatnu i bronzanu osvojili su Natalija Novaković, Nikola Dolinga i Pavle Ćosić. Srebrnim i bronzanim odličjem okitili su se Tamara Grabundžija i Vasilije Stajčić, a dve bronzane medalje zaslužila je Petra Stanković. Do pobedničkog postolja stigli su i Katarina Kešin koja je osvojila jednu zlatnu medalju, Milena Sekulović i Todor Dubak koji su osvojili srebrne medalje..

Takmičare su uspešno predvodili treneri Aleksa i Andrea Stojadinov, dok je Neda Ostojić sa svojim pulenima bila u Novom Sadu na memorijalnom turniru „Velikani Vojvodine”.

U izuzetno jakoj konkurenciji od 466 džudista zablistali su Kristijan i Aleksa Lehni koji su osvojili zlatne medalje. Petim mestom morali su da se zadovolje Anja Urs i Aleksa Sudimac.

Posle ovog uspešnog vikenda svoje takmičare pohvalio je i trener Aleksa Stojadinov:

- Na turnir u Osijek poveli smo podmlađeni sastav jer smo hteli da nagradimo i naše najmlađe članove za predan rad na treninzima. ali i da ih testiramo i vidimo koliko su do sad napredovali. Bilo je tu i iskusnijih takmičara i ispostavilo se da je ovaj spoj izuzetno kvalitetan, jer smo ostavrili odlične rezultate u jakoj konkurenciji i osvojen pehar na ovakvom jednom međunarodnom turniru svima nam je još veći podstrek za dalji rad i dokaz da svakog dana sve više napredujemo i kao pojedinci i kao klub- rekao je Stojadinov.
MarketingNajnovije vesti