Sport

PANČEVO: Železničar spreman za nastavak prvenstva

Izvor: 
G. J. Uto, 16/02/2021 - 12:34


U subotu počinje prolećni deo fudbalskog prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Železničar iz Pančeva sa mnogo novih igrača i novim trenerom dočekuje lidera na tabeli ekipu Radničkog iz Kragujevca:

 Debitant u Prvoj ligi Srbije jesenji deo prvenstva je odigrao u promenljivoj formi i nalazi se u opasnoj zoni, jer iz lige ispada čak 8 klubova. Da bi izborili opstanak, tokom zime fudbaleri su ozbiljno radili skoro bez odmora, a imali su  i desetodnevne pripreme u Stanišićima. Na prijateljskim utakmicama su pokazali da treba očekivati u nastavku prvenstva mnogo bolje rezultate, a jedan od najmlađih Petar Stanić zadovoljan je atmosferom u ekipi:

-         Pripreme su prošle prema očekivanju.Zadovoljni smo i ostvarenim rezultatima i treninzima. U subotu nam dolazi trenutno najbolja ekipa u ligi i uvek je to prvo kolo ne baš presudno , ali je jako važno početi dobro- ističe Stanić.

Pored iskusnih bivših fudbalera Partizana i Crvene Zvezde, Mihajlova i Sikimića, ekipu je preuzeo i nov trener  Dragan Aničić koji ulogu favorita u subotnjem meču prepušta iskusnijim gostima iz Kragujevca:

-         Mi pokušavamo da napravimo jedan naš sistem igre i da budemo prepoznatljivi po tome. Tek smo na početku, ali sigorno da postoji jedan veliki prostor za napredak i to će te videti u toku prvenstva.Naš cilj je da sad obezbedimo opstanak u ligi, a sledeće godine da više o tome ne brinemo- kaže- Aničić.

 Utakmica se igra na sportskom centru „Mladost”u subotu  od 13,00 časova i fudbaleri  i stručni štab ističu da im je jedino žao što će ovu značajnu utakmicu igrati bez prisustva publike, jer bi im njihova pomoć u ovom trenutku značila veoma mnogo.
MarketingNajnovije vesti