TK ‚‚Tamiš"
Triatlon

Pet titula prvaka države i 13 medalja za triatlonce ‚‚Tamiša" na Prvenstvu Srbije u sprint triatlonu

Izvor: 
013info Pon, 24/08/2015 - 19:15
Marjan Lukić osvojio petu titulu veteranskog prvaka Srbije u 2015. godiniU nedelju, 23. avgusta u Somboru je održan ‚‚5. Somborman" u organizaciji Triatlon kluba ‚‚Sprint", koji je ujedno bio i Prvenstvo Srbije u sprint triatlonu za sve uzrasne kategorije. Triatlon klub ‚‚Tamiš" je na ovom takmičenju nastupio sa 36 triatlonaca koji su osvojili 13 medalja: 5 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane medalje. Prvaci države u sprint triatlonu za 2015. godinu su: Vida Medić (elitna konkurencija), Dušan Lazarević (juniori), Marjan Lukić (veterani od 31 do 40 godina), Anja Davidović (nade) i Aleksija Kocić (mlade nade).

TK ‚‚Tamiš"
vida_podijum.jpg

Još jednom su ove godine triatlonci ‚‚Tamiša" pokazali koliko su kvalitetni i koliko vredno treniraju, pošto su sa velikim uspehom nastupili na Prvenstvu Srbije u sprint triatlonu. U elitnoj konkurenciji, u trci koju čini 750 m plivanja, 20 km vožnje bilikla i 5 km trčanja, više nema nikakve dileme da među damama Vida Medić nema pravu konkurenciju. Trku sprint triatlona je završila za 1 sat, 9 minuta i 10 sekundi, tačno sedam minuta ispred drugoplasirane Ivane Vilim iz somborskog Biciklističkog kluba ‚‚S Team", dok je bronzana medalja pripala Slavici Božić, članici Triatlon kluba ‚‚ATP" iz Valjeva. 

U elitnoj konkurenciji kod muškaraca sva tri odličja su odneli Novosađani, članovi ‚‚Triogy Racing Team-a", Ognjen Stojanović, Milan Tomin i Bogdan Tomin, dok je najbolji među ‚‚Te-ka-tejcima" bio Danilo Jovanović, koji je trku završio na 5. mestu. 

Kao i u elitnoj konkurenciji dama, slična je situacija i u konkurenciji veterana, gde je ove godine neprikosnoven Marjan Lukić. Kruna na ovu veoma uspešnu sezonu za njega, tokom koje je postao prvak Balkana, prvak države u olimpijskom triatlonu, duatlonu i akvatlonu, je pobeda na Prvenstvu Srbije u sprint triatlonu. Marjan je trku u ukupnom plasmanu završio na 7. mestu za 1 sat, 5 minuta i 40 sekundi, ali prvi među veteranima. U njegovoj kategoriji takmičara od 31 do 40 godina starosti, preostale medalje su osvojili takmičari ‚‚Tamiša". Vladimir Riling je zauzeo 2. mesto, uz 5 minuta zaostatka za Lukućem, dok je bronzana medalja pripala još jednom treneru ‚‚Tamiša", Kosti Mirkoviću. Treba istaći i da je četvrto mesto u ovoj kategoriji zauzeo još jednom takmičar i trener pančevačkog kluba, Nikola Vincer

TK ‚‚Tamiš"
juniori_podijum.jpg

Pančevačkim triatloncima pripale su dve medalje i titula prvaka Srbije i u konkurenciji juniora. Novi juniorski prvak države u sprint triatlonu postao je Dušan Lazarević, dok je srebrnu medalju na 5. Somborman-u osvojio Uroš Jovanov

Najmlađi takmičari, rođeni 2004. godine i mlađi (početnici), učestvovali su u trci mini triatlona (50 m plivanja, 2 km vožnje bicikla i 500 m trčanja), a mali ‚‚Tamiševci" su osvojili tri medalje. U ovoj kategoriji u konkurenciji devojčica, očekivano je trijumfovala Lana Gavrilović iz Plivačkog kluba ‚‚SM" iz Sremske Mitrovice, dok su drugo i treće mesto osvojile članice ‚‚Tamiša", Aleksandra Jevtić i Srna Marković. U konkurenciji dečaka početnika bronzanu medalju je osvojio Luka Radunović.

Mlade nade i nade su na 5. Somborman-u nastupili na dužoj stazi od početnika. Mlade nade su od starta do cilja morale da preplivaju 200 m, da na biciklu odvezu distancu dugu 5 km, a zatim i da pretrče 800 m, dok se staza u konkurenciji nada sastojala od 400 m plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja. Kod mladih nada u kategoriji devojčica titulu prvakinje Srbije u sprint triatlonu osvojila je Aleksija Kocić, dok je u konkurenciji dečaka treće mesto zauzeo Marko Glišić. I kod nada je članica ‚‚Tamiša", Anja Davidović osvojila zlatnu medalju. Dušan Stojadinović nije uspeo da tituli prvak Srbije u akvatlonu doda i titulu prvaka Srbije u sprint triatlonu, pošto je u Somboru brži od njega bio domaći takmičar, Lazar Dedić, pa je Dušan ovog puta morao da se zadovolji titulom vicešampiona države. 

TK ‚‚Tamiš"
anja_podijum.jpg

Iako je trkom u Somboru završeno i poslednje Prvenstvo Srbije u ovoj sezoni, takmičarska sezona na domaćim trkama za triatlonce još uvek nije gotova. U Sremskoj Mitrovici će 29. avgusta u organizaciji Plivačkog kluba ‚‚SM" biti organozovan 4. Mitrovački akvatlon (plivanje i trčanje) za sve uzrasne kategorije. Ovo takmičenje se nalazi u zvaničnom kalendaru Srpske triatlon unije i donosi bodove za STU Kup. Takmičari ‚‚Tamiša", koji ne budu putovali u Sremsku Mitrovicu imaće priliku da 30. avgusta učestvuju na 20. Novosadskom triatlonu. Ovo takmičenje organizuje novosadski Triatlon klub ‚‚Dynamic" na kupalištu Štrand. 

 

T.M.

 
MarketingNajnovije vesti