AK ‚‚Dinamo"
Atletika

Pioniri ‚‚Dinama" osvojili pet medalja na Kupu Srbije u atletici

Izvor: 
013info Uto, 06/10/2015 - 22:56
‚‚Dinamovcima" jedno srebro i četiri bronzeNa finalu Kupa Srbije za pionirke i pionire takmičari Atletskog kluba ‚‚Dinamo" osvojili su pet medalja: jednu srebrnu i četiri bronzane medalje u sprinterskim disciplinama. Na ovom takmičenju učestvovalo je osam atletičara ‚‚Dinama", a osim medalja većina je uspela da postavi i nove lične rekorde.

Na novoizgrađenoj atletskoj stazi u Kruševcu održano je finale Kupa Srbije za pionire i pionirke na kojem je učestovalo stotinak takmičara iz atletskih klubova širom Srbije, a među njima u ukupnom plasmanu u konkurenciji dečaka Atletski klub ‚‚Dinamo" je zauzeo peto mesto. Ivan Božanić je u trci na 300 m osvojio drugo mesto uz lični rekord - 38,30, Stefanu Mihajlovu je novi lični rekord u sprintu na 60 m (7,65) omogućio da se okiti bronzanom medaljom, dok je u istoj disciplini Nikola Radovanović zauzeo četvrto mesto. Mihajlov i Radovanović su zamenili mesta u trci na 100 m, u kojoj su na kraju ove atletske sezone postavili lične rekorde (Radovanović 12,06; Mihajlov 12,10). Pionirska štefeta ‚‚Dinama" u sastavu Stefan Mihajlov, Nikola Radovanović, Uroš Jovanovski i Ivan Božanić kroz cilj je prošla kao trećeplasirana u trkama štafeta 4x100 i 4x300 metara. 

Četiri pionirke nadmetale su se za medalje na Kupu Srbije u Kruševcu, ali nažalost nisu uspele da se okite medaljama. Miona Brkić je uz lični rekord od 5 minuta i 15 sekundi zauzela peto mesto u trci dugoj 1500 metara, dok je Sara Radovanov istu trku završila na 11. mestu. Anđela Tasić zbog povrede nije uspela da opravda ulogu favorita u sprintu na 100 i 300 metara. Stefana Stojiljković je bila jedna od najmlađih atletičarki na Kupu Srbije u Kruševcu, pa je 12. mesto koje je zauzela u trci na 600 metara dobar rezultat, ako se ima u vidu da je od prvoplasirane takmičarke mlađa tri godine. 

Ovim takmičenjem završena je sezona na atletskim stazama, a atletičari ‚‚Dinama" će do kraja godine nastupati na uličnim i kros trkama, kao i na polumaratonskim i maratonskim trkama. 

 

T.M.
MarketingNajnovije vesti