Otvaranje turnira
Sport

Počeo šahovski turnir ‚‚Pančevo open"

Pančevo, Ned, 27/02/2022 - 11:04
Relja JarkovačkiSinoć je u svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo započeo šahovski turnir ‚‚Pančevo open". Na turniru učestvuje četrdeset i tri igrača iz šest federacija, među njima su i omladinski i juniorski prvaci Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Turnir je organizovao Šahovski klub ‚‚Aljehin" u saradnji sa Šahovskim savezom Vojvodine.

U sklopu ‚‚Pančevo open" igrači mogu da igraju na četiri turnira. Sinoć je započeo u po Švajcarskom sistemu sa devet kola, devet dana, danas od 10 časova se igra bliz, kadetski rapid turnir biće u subotu, 5. marta, i ženski osmomartovski rapid turnir biće u nedelju, 6. marta.

-Ovo je drugi veći turnir koji organizujemo u našem gradu, prošli je bio održan u gradskoj biblioteci, a ovaj se održava u Muzeju. Naši članovi godinama u nazad osvajaju državna, međunarodna i evropska takmičenja, sada konačno igraju na većem turniru koji je u njihovom gradu. Cilj turnira koje imamo u sklopu ‚‚Pančevo open - zima 2022" jeste da od našeg grada napravimo jedan šahovski centar kakav treba da ima, za 013info ispričao je trener ŠK ‚‚Aljehin" Predrag Tomin.

 

 U otvaranju turnira učestvovali su članovi hora ‚‚Vokal Kids" pod rukovodstvom prof. Jelene Cvetić.

 
MarketingNajnovije vesti