basta odela ugovora pokrajinskim sportskim savezima Foto: Pokrajinska vlada
Sport

Pokrajina za finansiranje sportskih saveza izdvaja 117 miliona dinara

Izvor: 
013info Sre, 09/02/2022 - 16:40Ukupan budžet Pokrajinskog sekretarija za sport i omladinu znatno je uvećan u odnosu na prošlu godinu te je stoga, kako je danas istakao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, prilikom dodele ugovora o finansiranju redovnih aktivnosti pokrajinskih sportskih saveza, bilo moguće uvećati i sredstva namenjena za njihove godišnje i posebne programe rada.

Resorni sekretar je uručio ugovore predsednicima sportskih saveza iz cele Vojvodine, vredne ukupno 117 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Za funkcionisanje 57 sportskih saveza u našoj pokrajini iz budžeta smo izdvojili 88 miliona dinara za finansiranje godišnjih programa, a 29 miliona za posebne programe ovih sportskih organizacija, što je najveće izdvajanje za ovu vrstu programa do sada“, istakao je sekretar Basta.

Projekati saveza u okviru posebnih programa realizovaće se u četiri oblasti, kojima je obuhvaćeno organizovanje međunarodnih manifestacija od značaja za AP Vojvodinu, infrastrukturno opremanje, doprinos razvoju sporta i afirmacija školskog i univerzitetskog sporta.

Čestitajući na dobijenom sredstvima svim predstavnicima sportskih saveza, sekretar Basta poželeo im je uspešan dalji rad i postizanje ciljeva, koji će se ogledati u unapređenju sporta i stvaranju novih šampiona,  kako bi se mladi motivisali za bavljenje sportom, što sveukupno treba da doprinese očuvanju zdravog društva.

 
MarketingNajnovije vesti