RK Dolovo Foto: Facebook/Rk Dolovo
Sport

Prvi tim RK Dolovo i zvanično istupio iz lige, oglasio se i reprezentativac Srbije

Pančevo, Pet, 01/04/2022 - 15:16
Ivana VlajovicZbog nedovoljno finansijskih sredstava Rukometni klub Dolovo u četvrtak, 31. marta je i zvanično istupio iz lige, čime je seniorska ekipa ovog kluba prestala da postoji. Klub će takmičenja nastaviti sa mlađim kategorijama dok se finansijska situacija u klubu ne popravi.

Predsednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Dolovo Petar Milenković za 013info je rekao da je juče poslao zvaničan dopis Ligi da izlaze iz takmičenja. Razlog tome je manjak finansijskih sredstava poslednjih godina, što je i konačno onemugućilo funkcionisanje kluba.

Godišnji troškovi kluba su, prema rečima Milenkovića, oko million dinara, što podrazumeva troškove prevoza, lekarskih pregleda igrača, i mlađih kategorija i seniorske ekipe, troškove službenih lica, kotizacije. Međutim, ove i prošle godine klub na gradskim konkursima nije dobio ni trećinu tih sredstava.

„Prošle godine nama je Grad Pančevo odobrilo sumu od 350.000 dinara, mada su nama troškovi takmičenja negde oko milion dinara. Nekako smo uspeli da delom zatvorimo prošlu takmičarsku sezonu. U novu smo krenuli bez sredstava. Ostao je dug od preko 500.000 dinara, nešto smo uspeli da saniramo, nešto nismo“, ističe Milenković za naš portal.

Dodaje da su imali neke naznake i neka obećanja, ali samo usmeno, bez pisanih garancija, da će klub dobiti sredstva da reguliše potraživanja službenih lica i ostalih dugovanja što se tiče takmičenja.

„Na kraju se ispostavilo da nam je odobreno 300.000 i to u dve tranše“, rekao je on.

Jedna tranša od 150 hiljada je isplaćena krajem marta, a 150.000 bi, kako navodi, trebalo da bude isplaćeno u septembru.

„Troškovi takmičenja od oko milion dinara za tri selekcije mlađih kategorija i seniorske ekipe je vrlo skromno u odnosu na budžete kakave imaju ostali klubovi u ovom rangu takmičenja. Na primer, Banatski Karlovac, koliko znam, njihova opština odobrila 1.700.000 dinara za rukometni klub“, objašnjava predsednik UO dolovačkog tima.

Sa odobrenih 300.000 i dugovima koji su ostali, kako tvrdi, ekipa ne može da nastavi dalje takmičenje.

„Zato što svako kolo nas otprilike iznosi oko 30.000 dinara, da li gostovali ili bili domaćini. Biće nam problem i ovo da saniramo, ali gledaćemo da rešimo sva ta dugovanja. U budućnosti ćemo nastaviti da se takmičimo sa mlađim kategorijama dok nam se finansijska situacija ne popravi, pa ćemo onda opet, nadam se, aktivirati i seniorsku ekipu“, zaključuje Milenković.

Da RK Dolovo gasi seniorski tim i da je prinuđen da napusti takmičenje javnost su prvo obavestili igrači u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Zbog toga je reagovao i srpski reprezentativac Dejan Milosavljev, koji je potekao iz dolovačkog kluba.

“Nažalost i ovakve stvari su moguće, nadam se da će svi koji vole Rukomet, a i Dolovo, dati sve od sebe da Rukometni Klub Dolovo dobije ono što zaslužuje. Jako sam tužan sto su ovoj deci uskraćeni zelje i snovi da jednog dana zaigraju za prvi tim Dolova”, naveo je on u svojoj objavi na Fejsbuku.

 

 
MarketingNajnovije vesti