Rukometna lopta Foto: Maxpixel
Sport

Rukometni klub Jabuka u teškoj materijalnoj situaciji, grad ćuti, a iz Generalnog sekretarijata predsednika Vučića stigao odgovor

Izvor: 
013info Sre, 27/10/2021 - 16:20Rukometni klub Jabuka je u teškoj materijalnoj situaciji. Naime, ovaj sportski kolektiv ove godine od grada Pančeva, grada sporta, nije dobio sredstva na konkursima.

Pokušali su da pišu državnim i sportskim institucijama, a kako se ovi nisu udostojili nikakvog odgovora, pisali su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Iz Generalnog sekretarijata predsednika republike su dobili i odgovor. Izgleda da tamo imaju više vremena za građane nego u lokalu.

Povodom dopisa koji ste uputili predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, sa pritužbom na rad odgovornih lica u Sportskom savezu Pančevo, koji u ovoj godini nisu dodelili sredstva za rad Rukometnog kluba Jabuka iz budžeta Grada Pančeva, obaveštavamo vas o sledećem:
 
Imajući u vidu ustavne nadležnosti predsednika Republike, a u želji da pomognemo na bilo koji način, obaveštavamo vas da smo vaš dopis prosledili Gradu Pančevu, sa molbom da sagledaju navode, kao i da o tome budete obavešteni pisanim putem u zakonskom roku. Molim vas da o sadržini ovog dopisa obavestite i ostale supotpisnike pisma predsedniku.
 
Zahvaljujemo vam na obraćanju i ukazanom poverenju koje pružate predsedniku Republike Aleksandru Vučiću.

Ovaj odgovor je stigao 25. oktobra. Iz Rukometnog kluba Jabuka su nam rekli da se nadaju da će sada, nakon ovakvog odgovora, gradska vlast pokazati više sluha za njihove probleme.

A njihovi problemi su veliki. Kao što je svima poznato, sportski klub bez para ne može da se takmiči, a RK Jabuka je u trećem rangu srpskog rukometa i to je visoko plasiran na tabeli iako nije dobio novac na konkursu. Na koji način? Kako su nam ispričali, prijatelji kluba izdvajaju poneku paru, koliko ko može, kako bi se utakmice odigrale. Ipak, klub je u dugovima.

Inače prošle godine je ovaj klub na konkursu dobio pola miliona dinara za seniorski deo, dok za mlađe kategorije nisu dobili ništa. Već to je bilo manje nego prethodnih godina. Šta je posredi izgleda znaju samo vlastodršci. Da li su rešili da ubiju jedan sportski kolektiv ili je u pitanju nešto drugo. 

Bilo kako bilo, u Jabuci se igra dobar i kvalitetan rukomet, a meštani nisu baš voljni da se to uništi. U prilog tome govori i 250 potpisa ispod pisma predsedniku Vučiću. Kažu da mogu i još da ih skupe. Ako bude potrebe.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti