Šahisti Aljehina
Sport

Šahisti pančevačkog kluba Aljehin u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu za mlade

Izvor: 
013info Pon, 10/01/2022 - 13:01


Nakon Evropskog prvenstva za mlade u ubrzanom i brzopoteznom šahu kao i takmičenja u rešavanju problema, na kojem su se mladi šahisti pančevačkog Šah kluba Aljehin odlično pokazali, neki od njih pozvani i da igraju za reprezentaciju.

Pančevaški Šah klub Aljehin na ovom takmičenju održanom u Novom Sadu predstavljalo je 13 mladih takmičara u konkurenciji od preko 500 kadeta iz svih evropskih država.

“Naši mladi šahisti su se odlično pokazali, a tome svedoči i činjenica da su neki od njih pozvani i da igraju za reprezentaciju. Pored drugih takmičenja, održalo se i ekipno prvenstvo u ubrzanom šahu gde su selektori napravili ekipe Srbije i Vojvodine”, saopšteno je iz ovog Kluba.

Vuk Kanački, član Aljehina, igrao je za reprezentaciju Srbije u grupi do 14 godina, a Aleksa Opačić je predstavljao ekipu Vojvodine u grupi do 18 godina (iako on po godištu igra do 14, čime mu je odato još veće priznanje).

Klub navodi i da posle više od decenije naš grad ima predstavnike reprezentacije na ovom nivou takmičenja, kao I d aim je velika čast što su njihova deca predstavljala boje svoje države.

 
MarketingNajnovije vesti