Sport

SD „Pančevo 1813” - Iva Rakonjac najuspešnija na takmičenju u Guči

Izvor: 
013info Pon, 17/05/2021 - 14:08Proteklog vikenda je u Guči održano najmasovnije takmičenje u streljaštvu, Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem po B i C programu, na kojem je nastupilo 26 takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813” i šest iz SU „Panuka”, kao i  tri takmičara SU „Tane” iz Vršca, 3 iz SD „Odbrana” Bela Crkva i 24 iz SK „Uljma”, tako da su takmičari iz Južnog Banata bili najbrojniji i dominirali oba dana takmičenja.

Iva Rakonjac je najuspešnija takmičarka Prvenstva, jer je briljirala oba dana i osvojila dve zlatne medalje i doprinela ekipi juniorki da osvoje šampionski  pehar. Najpre je osvojila prvo mesto u konkurenciji pionirki puškom sa 191 (97+94) , a za samo jedan krug manje od rekorda SS Srbije, a potom i prvo mesto u konkurenciji juniorki puškom sa 379 krugova (97+95+94+93) i tu ostvarila zbir prve dve serije od 192 kruga koliko joj je trebalo za rekord prvog dana, i sa ekipom juniorki osvojila takođe ubedljivo prvo mesto sa ukupno 1080 krugova.

Nastupile su za ekipu pored Ive, Marina Mijatović sa 336 krugova i Teodora Kondić  koja je sa 365 krugova osvojila peto mesto u konkurenciji juniorki, a u meču seniorki takođe peto mesto sa 367 krugova. Za ekipu seniorki koja je zauzela osmo mesto su nastupile Marina Mijatović i Snežana Fodor, a za ekipu pionirki pored Ive i Katja Bogdanović i Ivana Nerandžić. 

Za ekipu pionira puškom koja je zauzela šesto mesto, nastupili su Nemanja Đorđević sa 174, Ognjen Lukić sa 171 i Ognjen Bunčić sa 166 krugova sa ukupno 511 krugova. Sa 1036 krugova u konkurenciji juniora puškom, ekipa u istom sastavu je osvojila četvrto mesto a nastupili su sa 348 Ognjen Lukić, 344 Ognjen Bunčić i 344 kruga Nemanja Đorđević. Ekipa seniora puškom za koju su nastupili Dalibor Pavlović sa 364 (pojedinačno je 12.), Gabriel Dautović sa 360 i Boris Dragojević sa 338 krugova je zauzela deseto mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju u konkurenciji pionira pištoljem sa 179 krugova, a sa ekipom pionira drugo mesto, za koju su pored njega nastulili Ognjen Bunčić sa 167 i Nemanja Đorđević sa 165 krugova. Marko i dalje drži rekord SS Srbije od 187 krugova za pionire pištoljem, koji je ostvario na Finalu Kupa SSS i sa ova dva rezultata je već ostvario i titulu najboljeg pionira pištoljem u SSS za 2021.godinu. Takođe je i Iva Rakonjac sa ovim rezultatom od 191, i sa 190 krugova na Finalu kupa SS Srbije već obezbedila titulu najbolje pionirke SSS puškom za 2021.godinu, mada će sigurno osvojiti i bodove na predstojećem prvenstvu Srbije serijskom malokalibarskom puškom za pionire.

Ekipa seniorki SU „Panuka” je osvojila deveto mesto, a nastupile su Mirjana Stojanović,Stanka Jakimovska i Marija Kalkan, a takmičari Sk''Uljma''  su takođe bili uspešni sa osvojenih tri pehara i tri medalje. Ovim prvenstvom je završena sezona takmičenja vazdušnim oružjem, a nova sezona počinje od oktobra. Uveliko je počela sezona gađanja vatrenim oružjem u svim disciplinama, koja će trajati do kraja septembra.
MarketingNajnovije vesti