Foto: SD „Pančevo 1813”
Sport

SD „Pančevo 1813” - Iva Rakonjac prva pionirka puškom, Marko Ninković pobednik u konkurenciji pionira pištoljem

Izvor: 
013info Uto, 06/04/2021 - 09:28Proteklog vikenda je u Uljmi održano poslednje osmo kolo Lige pionira Vojvodine sezone 2020/21 na kojem su nastupile sve četiri ekipe Streljačke družine „Pančevo 1813” sa 14 nastupa.

Ekipa pionirki vazdušnom puškom je osvojila treće mesto sa 469 krugova, Iva Rakonjac je osvojila srebrnu medalju sa 177 krugova, a nastupile su i Katja Bogdanović sa 153 i Ivana Nerandžić sa 139 krugova.

Ekipa pionira puškom je osvojila drugo mesto sa 507 krugova, Ognjem Lukić je četvrti sa 172 , a slede Nemanja Đorđević sa 168, Ognjen Bunčić sa 167, i pojedinačno Nemanja Stanišić i Bogdan Stokić. 

Ekipa pionira vazdušnim pištoljem, je osvojila prvo mesto, Marko Ninković je osvojio srebrnu medalju sa 176 krugova, Ognjen Bunčić je peti sa 161, a Nemanja Đorđević sedmi sa 148 krugova.

Ekipa pionirki pištoljem je osvojila treće mesto, a Ivana Nerandžić je šesta sa 139 krugova. Nastupila je i Katja Bogdanović ali nije njena sestra Asja zbog povrede. U konačnom plasmanu nakon osam kola Lige pionira Vojvodine za sezonu 2020/21 proglašeni su i pobednici. 

Za SD „Pančevo 1813” su osvojene dve zlatne medalje, Iva Rakonjac je pobednica u konkurenciji pionirki puškom, a Marko Ninković je pobednik u konkurenciji pionira pištoljem. Nemanja Đorđević je peti pionir puškom i četvrti pištoljem. 

Ekipa pionira pištoljem je prva, a pionirki pištoljem je treća. Ekipa pionira puškom je druga a pionirki puškom je četvrta. Narednog vikenda će pančevački strelci nastupiti na Prvenstvu Vojvodine serijskom vazdušnom puškom, koje će biti održano u streljani u Pančevu, po propisanim merama zaštite.

 
Prethodnog vikenda je u Novom Sadu održan tradicionalni međunarodni turnir „Vojvodina KUP” na kojem je nastupilo petoro takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813”. 
 
Aleksa Rakonjac je prvo nastupio u konkurenciji juniora vazdušnom puškom i sa 616,00 krugova osvojio četvrto mesto, ali je od juniora iz Srbije bio treći. Sa tim rezultatom se plasirao u Finalni meč seniora na osmom mestu na kojem je i završio takmičenje.
 
U novoj disciplini miks- mešovitih parova Aleksa je nastupio sa reprezentativkom SK „Partizan” Jovanom Ljuboja, a u prvom  delu takmičenja - kvalifikacijama su se plasirali na šesto mesto.
 
U polufinalnom meču, u veoma jakoj konkurenciji od osam najboljih mešovitih parova su osvojili sedmo mesto. Iako je Aleksa spreman i za više rezultate, uspeh je značajan kao i stečeno iskustvo koje će mu koristiti u narednim takmičenjima.
Na takmičenju miks - mešovitih parova vazdušnim pištoljem nastupila su tri para sa učesnicima iz SD „Pančevo 1813”.
 
Najuspešniji par je bio čist pančevački, sastavljen od juniora Marina Mijatović i Velimir Ninković, koji je u seniorskoj konkurenciji uspeo da se plasira u Finale na četvrtom mestu. Nakon borbe u finalnom meču za bronzano odličje sa parom iz Kikinde u kojem su nastupili seniorski reprezentativaci Jelena Tomić i Duško Petrov, morali su da se zadovolje četvrtim mestom. Iako nije proglašeno, Marina i Velimir su i najuspešniji juniorski par.
 
U saradnji sa SD „Novi Sad 1790” formirana su još dva juniorska para sastavljena od muških takmičara iz Pančeva a ženskih iz Novog Sada. Na šesto mesto se plasirao miks Katarina Galantić i Marko Ninković, a sedmo mesto je zauzeo miks Dragana Vranešević i Stefan Kešišjan.
 
Naredno takmičenje mladih strelaca će biti Finale Lige Vojvodine,16. aprila u Novom Sadu, a odmah zatim počinju i takmičenja kadeta u trostavu vazdušnom puškom i malokalibarskom puškom za juniore i seniore.MarketingNajnovije vesti