Foto: SD „Pančevo 1813”
Sport

SD „Pančevo 1813” zabeležilo uspehe tokom vikenda

Izvor: 
013info Pon, 02/11/2020 - 12:05Proteklog vikenda je Streljačka družina „Pančevo 1813” ponovo bila domaćin tradicionalnog takmičenja po C programu, u ekipnoj konkurenciji koje po pravilu čini po 6 takmičara, i to najbolji pionir, pionirka, junior, juniorka, senior i seniorka, koji nastupaju serijskom vazdušnom puškom. Ekipa SD „'Pančevo 1813” je osvojila ovoga puta četvrto mesto u sastavu: Pioniri Ognjen Bunčić sa 167 i Teodora Kondić 188, juniori Nemanja Đorđević 336 i Iva Rakonjac 367, seniori Dalibor Pavlović 369 i Marina Veljković sa 344 kruga. 

Raduje nas i činjenica da je po prvi put učestvovala i ekipa SD „Odbrana” iz Bele Crkve koja je zauzela peto mesto u sastavu: pioniri Bojan Branisavljević i Tamara Živković, za  juniore Nikola Jovančić i Dunja Jungić, i za seniore Jovan Čolak i Tatijana Jožić, koja je ove godine nastupala i na Republičkom školskom prvenstvu u Nišu, navode iz SD „Pančevo 1813”.

 
U petak, 30. oktobra u Beloj Crkvi, tačnije u streljani OŠ „'Marko Stojanović” u Vračev Gaju, održan je tradicionalni turnir za pionire vazdušnom puškom, povodom 75 godina od oslobođenja Bele Crkve. Ekipa pionira i pionirki SD „Pančevo 1813” je bila najušpešnija za obe konkurencije. Nastupili su pionirke Iva Rakonjac (prva sa 90 krugova),Katja Bogdanović i Tijana Cvetanović i piomiri Ognjen Bunčić (prvi sa 82), Nemanja Đorđević i Nemanja Stanišić. Slede ekipe iz OŠ „M.Stojanović” iz Vračev Gaja, koje u toj streljani i redovno treniraju , a zatim i ekipe iz ostalih škola iz Bele Crkve. Naredno takmičenje će biti međunarodni turnir za mlade strelce do 20 godina, „'Walther cup” u subotu 07.11. u Smederevu na kojem nastupa sedam mladih takmičara SD „Pančevo 1813”, a Aleksa Rakonjac po prvi put nastupa u sastavu juniorske reprezentacije Srbije vazdušnom puškom i učestvuje u četvorodnevnim pripremama po odluci  i pozivu selektora za pušku  Donević Dragana i stručnog štaba SS Srbije. Aleksa je to zaslužio dosadašnjim rezultatima, s obzirom na to da je za prošlu godinu proglašen kao najbolji pionir SS Srbije, a u ovoj godini nizao visoke rezultate i pobede u konkurenciji kadeta u kojoj je za ovu godinu najbolji u Srbiji, pa i mlađih jumiora i juniora, i pobedom na Prvenstvu Sbrije u kategoriji juniora i ličnim rekordom od 618,8 krugova.MarketingNajnovije vesti