Powerlifting

Slađana Mitrović i Nataša Andrevski postale višestruke prvakinje države

Pančevo, Uto, 26/04/2016 - 15:05
Tanja MarinProteklog vikedna održano je 4. Prvenstvo države u potisku sa grudi (bench press) i mrtvom dizanju (deadlift) sa i bez opreme po pravilima Globalnog pauerlifting komiteta (GPC). Naše sugrađanke, koje nastupaju za Fitnes studio ‚‚Fiesta" osvojile su osam medalja: šest zlatnih i dve bronzane medalje. Uz to Slađana Mitrović je u konkurenciji žena starijih od 40 godina postavila tri nova nacionalna rekorda.
 
Višestruka prvakinja Balkana, Slađana Mitrović dokazala je svoju dominaciju na ovim prostorima u kategoriji M1 (takmičarke preko 40 godina) do 56 kilograma težine, osvojivši četiri zlatne medalje i obaranjem državnih rekorda u bench press-u i mrtvom dizanju bez opreme, kao i u mrtvom dizanju sa opremom. Novi nacionalni rekord u mrtvom dizanju bez opreme iznosi 105 kg (prethodni rekord 100 kg), sa opremom 101 kg, a u potisku sa grudi bez opreme 41 kg. U ove dve discipline osvojila je zlatne medalje, a titule prvakinje države pripale su joj i u mrtvom dizanju i potisku sa grudi uz koriščenje opreme. 
 
Tutule prvakinje države u konkurenciji dama do 56 kg u bench press-u i mrtvom dizanju osvojila je Nataša Andrevski, dok je u istim disciplinama u kategoriji takmičarki do 75 kilograma Danijela Simičić osvojila dva bronzana odličja. 
 
 

dizanje tegova.jpg

Slađana, Nataša i Danijela sa trenerima

 

 

 

T. M.
 MarketingNajnovije vesti