SD ‚‚Pančevo 1813"
Streljaštvo

Srebrna medalja za Dejana Pešića u 3. kolu Kupa Srbije

Pančevo, Sre, 01/06/2016 - 20:34
Tanja MarinSenior Streljačke družine ‚‚Pančevo 1813" Dejan Pešić osvojio je srebrnu medalju u poslednjem kolu Kupa Srbije, koje je proteklog vikenda održano u Novom Sadu. Pančevac, strelac međunarodnog ranga, zauzeo je drugo mesto malokalibarskom puškom u ležećem stavu. U disciplini trostav bio je na korak od medalje, ali je posle finalnog meča morao da se zadovolji četvrtom pozicijom.
 
Poslednje kolo Kupa Srbije koji organizuje Streljački savez naše zemlje okupilo je veliki broj kvalitetnih srpskih strelaca, jer su svi koji nisu imali međunarodne nastupe došli u Novi Sad. Dejan Pešić je na ovom takmičenju, koje se održava po ‚‚A" programu, nastupio u dve discipline, ležeci stav i trostav, koji se sastoji od pucanja u stojećem, ležećem i klečećem stavu. U ležećem stavu posle osnovnog programa zauzeo je drugo mesto sa 617,4 krugova, koje je uspeo da zadrži i u finalnom meču i tako se okiti srebrnim odličjem.
 

SD ‚‚Pančevo 1813"
streljastvo.jpg

 

I u disciplini trostav je posle početnog raspucavanja bio drugi sa 1156 pogođenih krugova, ali je u finalnom meču, u kojem su nastupili najbolji srpski seniori, osvojio četvrto mesto.

 

 
Ovi rezultati, zajedno sa odličnim rezultatima iz prva dva kola, bili su dovoljni da član Streljačke družine ‚‚Pančevo 1813" izbori plasman u finalne mečeve u obe discipline na Finalu Kupa Srbije. Završno takmičenje Kupa Srbije biće održano u Novom Sadu, u organizaciji Streljačke družine ‚‚Novi Sad 1790", ovog vikenda. 
 
 

 
MarketingNajnovije vesti