EJU
Džudo

Srebro za Andreu Stojadinov na Evropskom kupu u Rumuniji

Pančevo, Ned, 08/05/2016 - 23:47
Tanja Marin


Ovog vikenda u rumunskom gradu Kluž održan je još jedan u nizu kup Evropske džudo unije u konkurenciji kadeta, na kojem je za reprezentaciju Srbije nastupila takmičarka ‚‚Dinama", Andrea Stojadinov. Ova mlada i veoma perspektivna takmičarka osvojila je još jednu u nizu medalja na međunarodnoj sceni pošto je u konkurenciji džudistkinja do 48 kg osvojila srebrnu medalju. 

Kadetska i juniorska prvakinja Srbije u kategoriji do 48 kilograma još jednom je pokazala kakav kvalitet poseduje, pošto je u veoma jakoj konkurenciji 22 takmičarke zauzela drugo mesto. Džudistkinja ‚‚Dinama" je na Evropskom kupu imala četiri borbe, a do finala je prošla relativno lako, iponom savladavši svoje protivnice, Britanku Mili Harvi, Fatime Beringer iz Mađarske i u polufinalu Italijanku Anu De Luku. U finalnom meču se sastala sa još jednom Italijankom, Đulijom Santini. Ovaj meč je bio izuzetno naizvestan i uzbudljiv, a pobedila je Italijanka pošto je tokom meča osvojila dva poena jukom.  

Andrea Stojadinov je osvajanjem srebrne medalje u Klužu nastavila niz osvajanja medalja na najboljim međunarodnim takmičenjima u konkurenciji kadeta i tako pokazala kakav dragulj bruse u pančevačkom ‚‚Dinamu". 

T. M.

 
MarketingNajnovije vesti