Ksenija Mrkela i Dunja Atanacković sa trenerom Foto: Privatna arhiva
Sport

Srebro za atletičarku pančevačkog Dinama na Otvorenom prvenstvu Vojvodine za pionire

Izvor: 
013info Ned, 26/06/2022 - 14:06Atletičarka pančevačkog Dinama Ksenija Mrkela osvojila je srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu Vojvodine za pionire. Dobar nastup imala je i Dinamova sprinterka Dunja Atanacković, od koje se u narednom periodu očekuju ozbiljniji rezultati.

AK Dinamo Pančevo na Otvorenom prvenstvu Vojvodine za pionire nastupio je sa dve atletičarke, a osvojena je jedna medalja. Ksenija Mrkela je u trci na 800 m, iako tri godine mlađa od konkurencije, osvojila drugo mesto i srebrnu medalju.

Trener Ljupčo Cvetkoski izjavio je da je Ksenija hrabro povela trku i do poslednjih 100 m vodila, ali da je u samom finišu ipak izgubila od devojke iz Crvenke koja je zasluženo pobedila.

“Ksenija je veliki atletski talenat koja iz takmičenja u takmičenje pokazuje svoju nadarenost, ali je još uvek nećemo forsirati jer je mlađa pionirka”, objasnio je on.

Druga takmičarka AK Dinamo na ovom takmičenju bila je Dunja Atanacković. Ona je nastupila na 300 m u najkvalitetnijoj gupi i osvojila je 5. mesto.

“Dunji je ovo prva ozbiljna takmičarska godina, a već je u štafeti osvojila medalju na Prvenstvu Srbije. Od nje se tek u narednom periodu očekuju ozbiljniji rezultati jer je Dunja vredna i odgovorna atletičarka”, istakao je Cvetkoski.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine za pionire održano je u subotu, 25. juna, na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Ovo je bilo poslednje takmičenje na kojem su pioniri mogli da ispune norme ili da uđu u kvote za nastup sledećeg vikenda na pionirskom prvenstvu Srbije. Prema oceni Dinamovog trenera, takmičenje je bilo dosta kvalitetno baš iz tog razloga.

“Vremenski uslovi su malo pokvarili ceo ugođaj. Najveći problem je bio nedostatak elektronskog merenja na takmičenju”, naveo je on.

 
MarketingNajnovije vesti