Aleksa Rakonjac na uručenju stipendije

Foto: Streljačka družina "Pančevo 1813"
Sport

Stipendija Pokrajinskog sekretarijata za sport dodeljena i mladom pančevačkom strelcu

Izvor: 
013info Pon, 31/05/2021 - 18:39Član Streljačke družine "Pančevo 1813" Aleksa Rakonjac dobitnik je stipendije Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za 2021.godinu. Među 60 sportista dobitnika ovogodišnje stipendije našao se na osnovu ostvarenih rezultata u streljaštvu tokom 2020. godine.

Aleksa Rakonjac je bio najbolji kadet na rang listi SS Srbije vazdušnom puškom tokom 2020.godine, na rang listi SS Vojvodine najbolji kadet i mlađi junior , a osvojio je i titulu šampiona Srbije u kategoriji juniora puškom po A programu, i sa svojih 17 godina postao kandidat za juniorsku reprezentaciju Srbije.

Prethodno je bio najbolji pionir puškom SS Srbije za 2019. godinu, a u Pančevu najbolji sportista u kadetskoj kategoriji i imao čast da bude na prvom KALENDARU Sportskog saveza Pančeva za 2020.godine.

Obzirom da je Aleksa nastavio sa uspesima i u ovoj godini, stipendija je stigla u prave ruke i u pravom momentu, i puno će mu pomoći u daljem razvoju i rezultatima, mada neće biti dovoljna za nabavku nove vazdušne puške, sa kojom bi sigurno bio još uspešniji. 

Pored izvanrednih rezultata vazdušnom puškom, Aleksa je sve uspešniji i u trostavu iz malokalibarske puške, koja će mu ove godine osigurati mesto u juniorskoj reprezentaciji Srbije, a u čemu mu pomaže trener Siniša Veljković i kolege iz Streljačke družine "Pančevo 1813". 

Aleksa je jedan od dvoje dobitnika stipendija za streljaštvo, i jedan od dvojice sportista iz Pančeva. Još jedna stipendija sa spiska perspektivnih i talentovanih mladih sportista Vojvodine za 2021. godinu otišla je u ruke Petra Perića, kadeta Veslačkog kluba „Tamiš“.

 
MarketingNajnovije vesti