Akvatlon

Strahinja Trakić i Slavica Božić pobednici 6. Pančevačkog akvatlona

Pančevo, Pon, 27/06/2016 - 12:06
Tanja Marin
Pančevački triatlonci osvojili 15 medaljaPANČEVO – Triatlon klub ‚‚Tamiš" organizovao je 6. Pančevački akvatlon – trku koja se boduje u okviru Kupa Srpske triatlon unije. Na ovogodišnjem takmičenju u elitnoj konkurenciji, najbolji su bili prvak Srbije u sprint triatlonu Strahinja Trakić, član Kluba ekstremnih sportova ‚‚Kragujevac", i Slavica Božić iz valjevskog ‚‚ATP-a", koja je zlatnu medalju osvojila i u juniorskoj konkurenciji. Pančevački takmičari na takmičenju osvojili su 15 medalja: šest zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih. 

akvatlon.jpg

Triatlon klub ‚‚Tamiš" i tamiški kej ove godine su bili bomaćin trke STU Kupa u akvatlonu na kojem je nastupilo preko 100 takmičara iz gotovo svih srpskih triatlon klubova, od najmlađih početnika, preko mladih nada, nada, juniora, elitnih takmičara, veterana i rekreativaca. U elitnoj konkurenciji takmičari su u Tamišu plivali jedan kilometar, a zatim su na gornjem keju trčali pet kilometara. Za nešto manje od 35 minuta prvi je kroz cilj prošao takmičar ‚‚Kragujevca" Strahinja Trakić, a pratili su ga Pančevac u dresu beogradskog Triatlon kluba ‚‚Mihajlo Pupin", Nikola Medan, i domaći takmičar Vladimir Stojsavljević. U konkurenciji dama najbrža je bila Slavica Božić, srebrnu medalju je osvojila Gordana Krstić iz ‚‚Tamiša", dok je bronzano odličje pripalo Slavici Ranković iz Vršačkog atletskog kluba. 

akvatlon.jpg

Nikola Medan je, osim srebrne medalje, u najjačoj konkurenciji osvojio i zlatnu medalju u konkurenciji juniora, dok je u konkurenciji juniorki, kao i u elitnoj konkurenciji, prvo mesto pripalo Slavici Božić. U konkurenciji veterana takmičari Triatlon kluba ‚‚Tamiša" osvojili su dve zlatne medalje u konkurenciji takmičara starijih od 51 godine. Odličja su osvojili Jovan Opačić i Gordana Krstić. 

akvatlon.jpg

U mlađim uzrasnim kategorijama, domaći takmičari su osvojili devet medalja. U trci početnika (50 metara plivanja i 500 metara trčanja) u konkurenciji dečaka Vojin Davidović je osvojio zlatnu medalju, dok je bronza otišla u ruke Alekse Kežića. U konkurenciji mladih nada (takmičari rođeni 2003. i 2004. godine) trka se sastojala od 100 metara plivanja i jednog kilometra trčanja. Lana Gavrilović, Miona Božić i Valentina Vuković osvojile su, redom, medalje u konkurenciji devojčica, dok je u konkurenciji dečaka prvo mesto osvojio ‚‚tekatejevac" Pavle Obradović, a bronzu Ognjen Perišić. U trci nada (200m plivanja i 2000m trčanja) sva tri mesta na postolju zauzele su takmičarke ‚‚Tamiša". Zlatnu medalju je osvojila Aleksija Kocić, drugo mesto je pripalo Anji Davidović, a treće Marini Tapalagi. U konkurenciji dečaka, zlatnu medalju je osvoji Uroš Ivetić iz somborskog Triatlon kluba ‚‚Sprint", drugo mesto je zauzeo Đorđe Racić iz ‚‚Tamiša", a njegov klupski drug, Marko Glišić osvojio je treće mesto. 

akvatlon.jpg

Pavle Obradović (TK ‚‚Tamiš")

Sjajnom organizacijom Triatlon klub ‚‚Tamiš" je još jednom pokazao da je kadar da organizuje najveća takmičenja u ovom sportu u našoj zemlji, o čemu govori veliki broj takmičara koji se svake godine vraća na triatlon i akvatlon trke u našem gradu. 

akvatlon.jpg

Uroš Ivetić (TK ‚‚Sprint" Sombor) i Aleksija Kocić (TK ‚‚Tamiš")

Srpski tratlonci i triatlonke napraviće kratku pauzu u trkama na domaćoj sceni, kako bi se što bolje pripremili za najvažnije takmičenje u sezoni – Prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu. Ovo takmičenje će biti održano 7. avgusta na Vlasinskom jezeru. 

T. M.

 
MarketingNajnovije vesti