streljaštvo Foto: Privatna arhiva
Sport

STRELJAŠTVO: Pančevac najbolji u reprezentacijiSrbije na Svetskom kupu juniora u Sulu

Izvor: 
013info Pon, 16/05/2022 - 11:03Juniorska reprezentacija SS Srbije protekle nedelje, od 9. do 13. maja, nastupala je na Svetskom Kupu za juniore u Sulu u Nemačkoj, za discipline vazdušnim oružjem. U našoj reprezentaciji najbolje rezultate ostvario je Pančevac Aleksa Rakonjac.

Juniorska reprezentacija Srbije nastupila je u disciplinama vazdušnom puškom u sastavu Aleksandra Havran - S.Pazova, Anja Popović i Anja Knežević - Beograd, Marko Ivanović - Kragujevac, Petar Erdei -N.Sad i Aleksa Rakonjac - Pančevo.

Stručni tim SS Srbije, na čelu sa Ivanom Manojlovićem i Sašom Iker, iskoristio je prethodni turnir u Budimpešti za pripremu nastupa na Svetskom kupu, i nastavio put ka Sulu, što se pokazalo vrlo korisnim u nastupu juniora. Aleksa Rakonjac je u Budimpešti pokazao najbolje rezultate, što je nastavio i u Sulu, gde je sa rezultatom od 624,7 krugova jedini od srpskih takmičara uspeo da se plasira u finale od 8 najboljih juniora na WC-svetskom kupu.

Nastavio je borbu u finalu, u veoma jakoj konkurenciji, i osvojio sedmo mesto, mada mu je za nastavak borbe za medalje nedostajalo samo 0,4 kruga i malo sreće. Ovim visokim rezultatima, Aleksa je dokazao da je potpuno spreman za nastupe na velikim takmičenjima, koja ga očekuju u sastavu reprezentacije u narednom periodu.

Aleksa četvrti junior i sedmi senior na prvom kolu Kupa mk puškom

Odmah po povratku sa Svetskog kupa u Sulu, Aleksa Rakonjac iz SD ''Pančevo 1813'' nastupao je u Novom Sadu, gde je održano prvo kolo Kupa SS Srbije po A programu za juniore i seniore, malokalibarskim oružjem.

Reprezentacija juniora SS Srbije je odsela u Novom Sadu, gde je održan samo jedan trening mk puškom, i sutradan održano takmičenje za prvo kolo Kupa. Iako Aleksa prethodno nije mogao da se pripremi za ovo takmičenje, zbog tri uzastopna međunarodna takmičenja vazdušnom puškom, pa iako je imao i prvi trening i nastup sa novom mk puškom, koju još treba da podešava, odlično se snašao i sa rezultatom u trostavu od 565 krugova uspeo da se plasira u finale od 8 najboljih seniora.

U finalu je uspeo da osvoji sedmo mesto i četiri boda u konkurenciji seniora, a u konkurenciji juniora takođe sa 565 krugova u trostavu od 3x20 metaka zauzeo je četvrto mesto i osvojio sedam bodova za učešće u Finalu Kupa SS Srbije, koje će biti održano u junu u Novom Sadu, a nakon još dva kola.

 
MarketingNajnovije vesti