Foto: SD „Pančevo 1813”
Sport

Streljaštvo: Pančevci osvojili šest medalja u Smederevu

Izvor: 
013info Pon, 18/01/2021 - 10:10Na prvom kolu Kupa SS Srbije, održanom proteklog vikenda u Smederevu, Pančevci su bili najuspešniji sa šest osvojenih medalja, a nastupilo je devet takmičara iz SD' „Pančevo 1813” sa vazdušnom puškom i pištoljem.

Aleksa Rakonjac je, kako se i očekivalo, pobedio u kategoriji mlađih juniora puškom sa 589 krugova, a pored zlatne medalje osvojio je i 12 bodova za učešće u Finalu Kupa, koje će se održati nakon tri kola. Iva Rakonjac osvojila bronzanu medalju i osam bodova za učešće u finalu, sa 183 kruga u kategoriji pionirki puškom. Ona je nastupila i sa standardnom vazdušnom puškom sa 379 kao i Teodora Kondić sa 377 krugova, ali nisu osvojile bodove.

Velimir Ninković je osvojio zlatnu medalju i 12 bodova za učešće u finalu, sa 550 krugova u kategoriji mlađih juniora. Njegov mlađi brat Marko Ninković je sa istih 550 krugova, ali sa slabijom zadnjom serijom, morao da se zadovolji drugim mestom, srebrnom medaljom i 10 bodova u kategoriji mlađih juniora, ali je zato sa istim rezultatom, osvojio zlatnu medalju i 12 bodova u kategoriji kadeta. Prethodno je osvojio i zlatnu medalju i 12 bodova za finale, sa 185 krugova u kategoriji pionira pištoljem. tako da je i najuspešniji učesnik Kupa sa tri osvojene medalje, i već je osigurao svoje učešće u sva tri finala. 

Stefan Kešišjan je sa 518 krugova u kategoriji mlađih juniora pištoljem jedanaesti, a Marina Mijatović trinaesta sa 334 kruga u kategoriji mlađih juniorki pištoljem. Nastupili su i mladi pioniri Nemanja Đorđević sa 164 puškom i 136 krugova pištoljem, i Ognjen Bunčić sa 166 puškom i 114 krugova pištoljem, ali njihovo vreme tek dolazi. 

Potrebno je naglasiti da su pančevačka tri mlađa juniora pištoljem, iako se od Stefana očekivalo trideset krugova više, postigli rezultat ekipe jači od državnog rekorda, tako da možemo očekivati i njihove velike uspehe u ovoj sezoni.

Sledeća takmičenja su već narednog vikenda, u Novom Sadu Prvenstvo Vojvodine po A programu za juniore i seniore, a u Zrenjaninu drugo kolo Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine.
MarketingNajnovije vesti