Sport

STRELJAŠTVO: Pančevci uspešni u Kikindi

Izvor: 
013info Pon, 28/11/2022 - 05:57Proteklog vikenda je u Kikindi održano redovno, drugo kolo, Kupa SS Srbije po A programu, a u isto vreme je održano i međunarodno takmičenje Kup Kikinde '22.

Među 200 učesnika, iz pet zemalja iz okruženja, učestvovalo je i osam takmičara iz Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac je ubedljivo trijumfovao u kategoriji juniora puškom i sa 623,2 kruga osvojio 12 bodova. U konkurenciji seniora je, sa istim rezultatom, osvojio srebrnu medalju i deset bodova za učešće u finalu Kupa.

Uporedo se održavao i Kup Kikinda '22. 

Aleksa je i u toj konkurenciji osvojio zlatnu medalju, u kategoriji juniora, a srebrnu u kategoriji seniora.

Nastupio je i junior Nemanja Đorđević sa 579,6 krugova puškom.

Treći takmičar nije mogao da nastupi i samim tim nismo imali ekipu.

Iva Rakonjac je zauzela jedanaesto mesto sa 618,2 kruga u kategoriji juniorki puškom.

Marko Ninković je osvojio četvrto mesto i 7 bodova u kategoriji juniora pištoljem sa 552 kruga.

Sutradan, u opštoj kategoriji seniora, u takmičenju za Kup Kikinda '22,  Marko Ninković je postigao odličan rezultat. Sa 570 krugova je zauzeo petu poziciju u finalu, a nakon izjednačene borbe, zadržao se na petom mestu, iako je bio najmlađi učesnik finala.

Velimir Ninković je prvog dana ostvario 532 krugova, a drugog dana 539 krugova. Treći član ekipe, Stefan Kešišjan je, sa postignutih 544 kruga, osvojio osmo mesto i 3 nova boda u kategoriji juniora pištoljem i znatno doprineo osvajanju četvrtog mesta i pet bodova za ekipu Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Nastupio je i junior Nemanja Đorđević sa 507 krugova pištoljem.

Narednog vikenda Aleksa Rakonjac, Marko Ninković i Velimir Ninković će nastupiti na međunarodnom takmičenju ''Mladost'' u Zagrebu, a pioniri će nastupiti na petom kolu Lige pionira Vojvodine u Kikindi.
MarketingNajnovije vesti