Sport

Takmičari SD „Pančevo 1813” uspešni na turniru u Osijeku

Izvor: 
013info Uto, 21/12/2021 - 10:52Proteklog vikenda je u Osijeku održan tradicionalni međunarodni turnir u streljaštvu „BOŽIĆNI KUP”, za juniore i seniore vazdušnom puškom i pištoljem  iz 11 zemalja. Streljačku družinu „Pančevo 1813” su veoma uspešno predstavila dva takmičara.
 
Aleksa Rakonjac je u osnovnom meču juniora puškom osvojio prvo mesto sa 622,9 krugova, a u finalu od osam najboljuh juniora je osvojio bronzanu medalju i nagradu. Marko Ninković je u osnovnom meču juniora pištoljem bio četvrti sa 551 krugom, a u finalu od osam najboljih juniora osvojio bronzanu medalju  i nagradu.
 
Drugog dana takmičenja, je održano takmičenje Grand prix Osijeka ali samo u apsolutnoj konkurenciji.
 
Aleksa Rakonjac je u veoma jakoj konkurenciji u kvalifikacijama za finale bio 18. senior sa rezultatom od 620,4 kruga , ali je ponovo bio i najuspešniji junior puškom iz Srbije. Marko Ninković je u kvalifikacijama za finale bio 19.senior sa rezultatom od 555 krugova, ali je i on ponovo bio najupešniji junior pištoljem iz Srbije.
 
Narednog vikenda će 14 takmičara SD ''Pančevo 1813'' nastupiti na 3.kolu Kup SS Srbije, i boriti za osvajanje bodova za finale.MarketingNajnovije vesti