Foto: Slavoljub Radojević
Sport

TK Tamiš iz Pančeva ostvario sjajne rezultate na prvenstvu Srbije

Izvor: 
013info Pon, 24/05/2021 - 09:17


U prelepom ambijentu jezera Šumarice Klub ekstremnih sportova Kragujevac je organizovao trku prvenstva Srbije u kros triatlonu ( 0.5km plivanja - 12km vožnje MTB bicikla off road - 2.5km trčanja off road ).
 
TK Tamiš je na ovu tehnički i fizički zahtevnu trku krenuo sa deset takmičara koji su ostvarili sjajne rezultate ako uzmemo u obzir da jako retko treniraju u brdskim uslovima.
 
Najuspešniji je bio Luka Gligotić koji je bio najbrži kod juniora ali i trećeplasirani u apsolutnoj konkurenciji iza dvojca domaćih takmičara Trakić-Kostović.
 
Zlato na prvenstvu je osvojio i Stefan Birka kod kadeta a podijum je podelio sa njim Vojin Davidović kao drugoplasirani.
 
Medalje su još osvojili Petar Savić treći kod pionira, Srđan Živojinović srebro u AG1 21 do 30 godina i Dušan Lukić kao treći u AG 3, takmičari između 41-50 godina. U istoj kategoriji Vladislava Miličić je završila kao drugoplasirana.
 
Sezona triatlonskih trka se nastvalja najvažnijom trkom u ovom delu sezone, prvenstvom države u olimpijskom triatlonu koja se održava 29. maja na Srebrnom jezeru. MarketingNajnovije vesti