AK ‚‚Dinamo"
Atletika

Tri medalje atletičarkama ‚‚Dinama" na ‚‚Trofeju Beograda"

Pančevo, Uto, 17/05/2016 - 13:08
Tanja MarinProteklog vikenda u Beogradu je održan međunarodni atletski miting ‚‚Trofej Beograda" na kojem je učestvovalo osam atletičarki i atletičara ‚‚Dinama". U veoma jakoj međunarodnoj konkurenciji oni su osvojili tri medalje: dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Jedna od najboljih srpskih sprinterki, Zorana Barjatarović, osvojila je zlatne medalje u sprintu na 100 i 200 metara, dok je mlađa juniorka Anđela Tasić osvojila bronzu u trci na 400 metara. 

Na takmičenju koje je održano na stadionu Vojne akademije u Beogradu osim brojnih takmičara iz regiona nastupili su i najbolji domaći atletičari. Zorana Barjaktarović je nastavila dominaciju i zabeležila i treću pobedu ovog proleća u trci na 100 metara, dok odličan rezultat i zlatnu medalju osvojila i u duplo dužoj trci. Izuzetno hladno i kišovito vreme uz jak vetar bili su najveći protivnici mladoj atletičarki ‚‚Dinama" da zabeleži bolja vremena u trkama. Trku na 100 m završila je rezultatom 12,09 s, a na 200m rezultatom 25,06 s. Željno očekujemo sledeći vikend i nadamo se lepom vremenom a tada će Zorana pokazati koliko je spremna.

Da je AK ‚‚Dinamo" rasadnik talenata, ne samo na dugim prugama, već i u sprinterskim trkama pokazala je i Anđela Tasić. Ona je u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju na 400m rezultatom 59,99 s. Ovo je njena prva godina u konkurenciji mlađih juniorski, što još više daje na značaju ovom rezultatu, pošto je pokazala da već sada može da se nadmeće sa najboljima. 

Uz njih treba istaći i dvojcu mlađih juniora koji su na ‚‚Trofeju Beograda" zauzeli četvrta mesta. Lazaru Konstantinoviću i Ivanu Božaniću malo je nedostajalo da dođu do odličja. Lazar je trku na 100 m završio rezultatom 11,72 s, dok je Ivan Božanić u sprintu na 800 metara trku završio za 2 minuta, 3 sekunde i 62 stotinke, iza trojce godinu dana starijih atletičara. 

T. M.

 

 
MarketingNajnovije vesti