Štafeta AK Dinamo
Sport

Tri medalje za atletičarke pančevačkog Dinama na Prvenstvu Srbije

Izvor: 
013info Pon, 06/06/2022 - 17:59Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore, a atletičari AK "Dinamo“ su osvojili tri medalje.

Dve srebrne medalje osvojila je sjajna Marija Mrkela u trkama na 200m i 400m. U obe trke je istrčala fantastične rezultate i ispunila je normu za Prvenstvo Evrope u Jerusalimuč

U trci na 200m posle kvalifikacija trčala je i finalnu trku i ostvarila rezultat 25,10 što je ujedno i njen novi lični rekord kao i norma za Evropsko prvenstvo.

U trci na 400m istrčala je 57,37 bila je druga i opet potvrdila normu za  Prvenstvo Evrope.

- Marija se polako vraća posle jednogodišnje pauze tako da ćemo od nje tek slušati lepe vesti. Druga naša atletičarka Sanja Marić je možda trenutno u maloj krizi posle istrčane norme za Prvenstvo Evrope u Jerusalemu na 800m od 2.11,70. Trčala je Sanja i 400m i 800m ali ne na svom nivou, rekao nam je njihov trener Ljupčo Cvetkoski.

I na kraju šlager trka,  tzv.švedska štafeta 100m-200m-300m-400m. To je ominjena štafeta svih ozbiljnih klubova koji u toj štafeti nude kompletan strinterski deo svog kluba .

Nastupilo je 16 štafeta iz svih najboljih klubova Srbije. AK Dinamo Pančevo je u takvoj konkurenciji osvojio treće mesto i bronzsnu medalju.

Boje Dinama branile su: Dunja Oluški, Dunja Atanacković, Marija Mrkela i Sanja Marić. Sve devojke su dale svoj doprinos u ovom izvarednom rezultatu.

Na ovom takmičenju nastupili su svi naši najbolji atletičari nastupili su na ovom takmičenju jer je ono ujedno bilo i izborno za ovogodišnje Prvenstvo Balkana.

 
MarketingNajnovije vesti