osvajači medalja Streljačke družine Foto: Privatna arhiva
Sport

U finalu Kupa SS Srbije po B program tri medalje za pančevačke strelce

Izvor: 
013info Pon, 28/03/2022 - 11:18











Proteklog vikenda u Smederevu je održano finale Kupa SS Srbije po B programu za po 10 najboljih takmičara Srbije u kategorijama pionira, kadeta i mlađih juniora puškom i pištoljem, u muškoj i ženskoj konkurenciji, na kome je Pančevo predstavljalo šest takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813”.

Aleksa Rakonjac je bio najbolji mlađi junior puškom, u osnovnom meču sa 620,6 krugova, a u finalnom meču sa osam najboljih je osvojio zlatnu medalju, što se i očekivalo, obzirom da je prošlog vikenda osvojio peto mesto u konkurenciji juniora puškom sa 628,0 krugova, na Prvenstvu Evrope u Norveškoj.

Iva Rakonjac je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji kadetkinja puškom sa ličnim rekordom od 410,7 krugova.

Marko Ninković je takođe osvojio bronzanu medalju, ali  pištoljem u finalnom meču od osam najboljih mlađih juniora, a u konkurenciji kadeta pištoljem je peti sa 538 krugova u osnovnom meču.

Ognjen Lukić je sedmi sa 171 krugom, a sa 170 krugova je osmi pionir puškom Ognjen Bunčić, dok je Stefan Kešišjan zauzeo deveto mesto u konkurenciji mlađih juniora pištoljem sa 518 krugova.

Narednog vikenda, u Beogradu će biti Prvenstvo Srbije po B programu na kojem će nastupiti deset mladih takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813”.

 








Marketing



Najnovije vesti