Sportske igre maladih
Sport

U ponedeljak u Hali zagrevanje za Sportske igre mladih

Pančevo, Pet, 15/04/2016 - 13:02
Tanja Marin


PANČEVO - U Hali sportova na Strelištu, u ponedeljak, 18. aprila u 10 sati, biće održano zagrevanje pred treće po redu Sportske igre mladih u Srbiji. Posle igara na poligonu koja se održavaju u okviru ‚‚Turneje radosti” Malih olimpijskih igara, deca će se takmičiti u tri sporta - malom fudbalu, atletici i igri ‚‚između dve vatre”. Takmičenja su revijalnog karaktera.

Sportske igre mladih podržali su Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, kao i Savez za školski sport Srbije koji je i tehnički partner Sportskih igara mladih. Deca koja žele da se takmiče mogu da dođu u pančevačku Halu sportova i da se prijave na licu mesta, u pratnji osobe starije od 18 godina.

Pravo nastupa u fudbalu imaju dečaci koji su rođeni 2005. godine i mlađi. Igra se po Kup sistemu, na ispadanje. Igra “između dve vatre” biće održana u dve kategorije: mlađi pioniri (deca rođena 2007. i mlađa (mešovito dečaci i devojčice)) i pioniri (deca rođena 2005. i 2006. (mešovito dečaci i devojčice)). Igra se po Kup sistemu, na ispadanje. Pravo nastupa u atletici (trčanje na 60 metara) imaju dečaci i devojčice uzrasta od 1. do 3. razreda osnovne škole. Takmičenje se održava u dve kategorije (dečaci i devojčice). Takmičenje se odvija po sistemu “Eliminacija - najbolji ostaje”. 

Sportske igre mladih najveći su projekat Balkana namenjen deci i omladini, i već 20 godina se održavaju pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“.Do sada je na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji učestvovalo skoro milion dece različitog uzrasta, koja su kroz druženje i sport promovisali zdrav način života i odrastanja kroz razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fej-plej. 

Svečano otvaranje trećih po redu Sportskih igara mladih u Srbiji biće 14. maja u Vranju.
MarketingNajnovije vesti