Fudbal lopta Foto: pixabay
Sport

UEFI sumnjiva utakmica Železničar-Borac? Pančevci na raspolaganju za istragu

Izvor: 
Blic/Danas/013info Pon, 12/04/2021 - 10:27

Prema pisanju medija Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, obelodanio je koje se utakmice nalaze pod istragom UEFA .

Kako mediji prenose, u pitanju su dve utakmice Prve lige Srbije, a Poledica tvrdi da su dešavanja sa mečeva Železničar Pančevo - Borac i Trajal - Jagodina “privukli pažnju” UEFA koja je već obavestila FSS.

- Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utamicama. Proces pred nadležnim organima FSS je u toku, trenutno ne možemo da otkrvamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena, naveli su iz Fudbalskog saveza Srbije, a prenosi Blic.

Železničar i Borac sastali su se početkom marta i Borac je slavio golom iz penala sa 1:0, a Meč Trajal - Jagodina je odigran 25. marta i domaćin je pobedio rezultatom 3:0 (1:0).

Zoran Naunković, predsednik FK Železničar rekao nam je da je čuo za ove glasine.

- FK Železničar stoji na raspolaganju svim organima koji će se baviti ovim slučajem. Nikada nismo učestvovali u nečasnim radnjama, niti imamo nameru. Mi se borimo na terenu. Nama je u interesu da se ovo što pre istraži, rekao je Naunković za portal 013info.

S druge strane, list “Danas” je preneo svoja saznanja da je sumnjivo čak šest utakmica u poslednjih pet kola. Objavili su i spisak mečeva za koje imaju informacije da UEFA sumnja u njih.

U pitanju su ove utakmice:

  • Mačva - Proleter 3:1 (7. mart, 26. kolo)
  • Mladost - Zlatibor 0:2 (3. mart, 25. kolo)
  • Rad - Radnik 2:0 (21. mart, 28. kolo)
  • Novi Pazar - Proleter 5:0 (21. mart, 28. kolo)
  • Mladost - Radnički Niš 4:1 (2. april, 29. kolo)
  • Rad - Vojvodina 2:0 (7. april, 30. kolo)
 

Dodaje se da je to urađeno zbog zarade na kladioničarskim uplatama ili zbog uobičajenog poklanjanja bodova po sistemu “tri za tri”.

 

 
MarketingNajnovije vesti