Sport

Veliki uspeh pančevačkog boksera u Banja Luci

Izvor: 
013info Uto, 28/02/2023 - 12:08Bokser pančevačkog BK Profesionalac, Strahinja Samardžić, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji juniora do 57 kg, na Juniorskoj i Omladinskoj zlatnoj rukavici koja je održana u Banja Luci od 23. do 26. februara, a na kojoj su učestvovali bokseri iz devet zemalja. Samardžić je u polufinalu savladao aktuelnog šampiona Srbije, Petra Sandića. U finalu, u izjednačenoj i do kraja neizvesnoj borbi, izgubio je od Ognjena Antića, takođe aktuelnog šampiona Srbije i svetskog prvaka u kik boksu, koji je proglašen za najboljeg boksera ovog turnira i osvojio je zlatnu juniorsku rukavicu.

Ovo je bilo prvo učešće Strahinje na ovako velikom međunarodnom turniru, ali je pokazao odlične rezultate. Strahinja je u ovoj godini, u kojoj je prešao iz kadetske u juniorsku kategoriju, krenuo uzlaznom putanjom, a svi u klubu se nadaju da će nastaviti da beleži uspehe.

Bokseri BK Profesionalca su se pokazali kao izuzetno talentovani i uspešni na prvenstvima ove sezone. Takođe je važno naglasiti da se članovi kluba finansiraju iz privatnih donacija, što znači da je svaki njihov uspeh i medalja ujedno i plod njihovog napornog rada i rada celog tima kluba.

BK Profesionalac ima planove za dalje, a već sledećeg vikenda, 4. i 5. marta, očekuje ih pojedinačno prvenstvo Vojvodine. Nakon što su bili najbolji na prvenstvu Beograda, gde su učestvovali sa šest boksera i osvojili šest zlatnih medalja, svi u klubu se nadaju da će uspeti da ponove ovaj uspeh i na prvenstvu Vojvodine.
MarketingNajnovije vesti