Streljaštvo

‚‚Veljkovići" pobednici 23. Đurđevdanskog turnira u streljaštvu

Pančevo, Pet, 06/05/2016 - 20:22
Tanja Marin


PANČEVO - U pančevačkoj streljani danas je održan tradiocionalni Đurđevdanski turnir u streljaštvu u kojem se u preciznosti nadmecu ekipe od po tri člana, a pucaju takmičari, građani, rekreativci, đaci, bivši i neki budući takmičari. Pobednici 23. Đurđevdanskog turnira u streljaštvu su Vukašin Josipović u pojedinačnoj i ekipa ‚‚Veljkovići" u ekipnoj konkurenciji. 

Đurđevdanaski turnir u streljaštvu odražava se u organizaciji Streljačke družine ‚‚Pančevo 1813" od 1994. godine, a ove godine, bez mnogo pompe pred samu manifestaciju, okupio je 14 ekipa i veliki broj takmičara različitog pola i uzrasta. Učesnici su pucali iz vazdužnih pušaka sa pet probnih i 10 dijabola za meč. Među 14 timova najbolja je ponovo bila ekipa ‚‚Veljkovića" sa ukupno pogođenih 237 krugova. Drugo mesto pripalo je ekipi ‚‚Old tajmera" sa 230 krugova, dok je treće mesto zauzela ekipa ‚‚Nije svejedno" sa 202 kruga

Nakon raspucavanja koje se bodovalo za plasman timova, 8 takmičara sa najboljim rezultatima izborilo je plasman u finale u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolji rezultat u finalu ostvario je Vukašin Josipović, drugo mesto je pripalo Borisu Dragojeviću, dok je Đorđe Jovčević osvojio bronzanu medalju. 

- Zadovoljan sam odzivom učesnika, jer je još od početka, 1994. godine, ovaj turnir zamišljen kao turnir za građane, tačnije slobodan za sve da oprobaju u streljačkom sportu i da vide da to nije nimalo lako, a neko od njih iznenadi i napravi dobar rezultat. To je jedna od zanimljivosti turnira, pogotovu što svaki strelac ima zadatak da dovede po dva člana ekipe, čime dovodi i nove članove u Družinu. Još jedna tradicija ovog turnira je da se ekipe organizuju porodično, što je nastavljeno i ove godine. Ovo je timski nastup, pa tako strelci maksimalno pomažu ostalim učesnicima da se pravilno nameste, daju im sugestije na koji način da odrede momenat u kojem će pucati, ali i tu su da ih opuste, jer je ovaj turnir zamišljen i kao način da se uz takmičenje svi dobro zabavimo, istako je organizator turnira i član Upravnog odbora SD ‚‚Pančevo 1813", Siniša Veljković

Treba napomenitu da su se tokom turnira svi učesnici zabavljali drugim sportskim aktivnostima poput stonog tenisa, stonog fudbala, igrajući odbojku ili pikado. Sjajnu saradnju sa Streljačkom družinom ‚‚Pančevo 1813" iskoristili su aktivisti i volonteri Regionalnog volonterskog centra Pančevo da ovom prilikom predstave međunarodni letnji volonterski kamp, čija će baza i ove godine biti u pančevačkoj streljani na Strelištu. 

T. M.
MarketingNajnovije vesti