Pavle Milutinov, Petar Perić, Marko Jančikin, Mihajlo Marković Foto: Privatna arhiva
Sport

Veslanje: Još jedno zlato za pančevački četverac!

Izvor: 
013info Pon, 25/04/2022 - 15:02Pančevački veslači osvojili su još jedno zlatno odličje na Beogradskoj internacionalnoj regati „BIR Trofej Beograda 2022“, koja je održana 23. i 24. aprila na regatnoj stazi sportsko rekreativnog centra Ade ciganlije.

Kadetski četverac skul koji je pre dve nedelje osvojio zlato na međunarodnoj regati u Zagrebu ponovo je nastupio u istom sastavu sa ciljem da potvrdi svoju dominaciju i na domaćem terenu. Uz inostrane goste iz Slovenije i Bugarske, na ovom takmičenju su učestvovali svi veslački klubovi iz Srbije.

Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i Pavle Milutinović, posada pančevačkog četverca u finalnoj trci, s obzirom da nije bilo kvalifikacija, povela je od samog starta sa ciljem da ne dozvoli nikakva iznenađenja i da kao već iskusni veslači kontrolišu trku. Velika razlika od 12 sekundi koju su napravili u toku trke u odnosu na drugoplasiranu ekipu Danubijusa, veslači Tamiša su zadržali do kraja i kao prvi prošli kroz cilj.

Još jedno osvojeno zlato na velikoj regati pokazuje da je kvalitet četverca Tamiša iznad proseka i da ozbiljno kuca na vrata veslačke reprezentacije Srbije.

Pored četverca na regati se istakao i mladi senior Miloš Boškov koji je uspeo da u velikoj konkurenciji izbori plasman u finale lakog skifai zauzme šesto mesto.

Naši veterani Boško Bjelajac sa zlatom, Milan Puzić i Jovan Opačić sa srebrom su takođe bili na visini zadatka, kao što smo navikli od njih.

 
MarketingNajnovije vesti