TK ‚‚Tamiš"
Triatlon

Vida Medić, Anja Davidović, Maša Josipović i Vanja Isevski prvaci Srbije u kros triatlonu

Pančevo, Ned, 15/05/2016 - 19:57
Tanja MarinNa Prvenstvu države u kros triatlonu koje je 14. maja održano u Kragujevcu takmičari pančevačkog ‚‚Tamiša" su osvojili deset medalja: četiri zlatne, tri srebrne i tri bronzane medalje. U parku Šumarice Klub ekstremnih sportova ‚‚Kragujevac" po šesti put je organizovao trku kros triatlona na kojem je titulu prvaka u konkurenciji dama odbranila najbolja srpska takmičarka Vida Medić. Među osvajačima titula očekivano se našla i Anja Davidović, koja je odbranom prošlogodišnje titule dokazala da je gotovo neprikosnovena u konkurenciji nada. Na najvišem stepeniku pobedničkog postolja pridružili su joj se i klupski drugari, Maša Josipović u konkurenciji mladih nada, kao i Vanja Isevski koji je bio najbolji u konkurenciji nada. 
 
Na takmičenju u kros triatlonu učestvovalo je 14 takmičara Triatlon kluba ‚‚Tamiš". Oni su se nadmetali na veoma zahtevnoj stazi, plivajući u hladnoj vodi jezera Šumarice bez dozvoljenih odela, a zatim su po zemljanoj stazi vozili, gurali ili nosili bicikle, pa bi zatim trčali po kros stazi uzbrdo i nizbrdo. Da su odlično pripremljeni za sve napore u ovoj sezoni pokazali su još jednom ostvarivanjem odličnih rezultata. Juniori, elitni takmičari i veterani su se nadmetali u kros triatlonu (0.5 km plivanja, 12 km vožnje bicikla, 3 km trčanja). Junior Marko Kukić je kroz cilj prošao kao trećeplasirani takmičar, osvojivši tako bronzanu medalju, dok je srebrnu medalju osvojio Dušan Lukić u konkurenciji veterana starosti od 41 do 50 godina. 
 
 

triatlon.jpg

TK ‚‚Tamiš"

 

 

 

Mlađe kategorije ‚‚Tamiša" su medalje osvajele u konkurenciji nada i mladih nada. Trka mladih nada (takmičari rođeni 2003. i 2004. godine) sastojala se od 200 metara plivanja, zatim 2 km vožnje bicikla i 600 metara trčanja, a osim zlatne Maše Josipović medalje su osvojili i Aleksandra Jevtić, srebro u konkurenciji devojčica, i Ognjen Perišić, bronzanu medalju u konkurenciji dečaka. Trka u konkurenciji nada (takmičari rođeni 2000. i 2001. godine), u kojoj su titule pravaka Srbije osvojili Anja Davidović i Vanja Isevski, bila je duga 400 metara plivanja, 4 km vožnje bicikla i 1800 metara trčanja. Drugoplasirana u konkureciji devojčica bila je Aleksija Kocić, dok je u konkureciji dečaka bronzanu medalju osvojio Đorđe Racić.
 
 

triatlon.jpg

TK ‚‚Tamiš"

 

 

 

Posle dva uzastopna vikenda na kojima su takmičari ‚‚Tamiša" učestvovali na Prvenstvima Srbije u duatlonu i kros triatlonu za njih sledi kratka pauza u nadmetanjima, ali će nastaviti vredno da treniraju pošto one starije 29. maja na beogradskoj Adi Ciganliji očekuje Prvenstvo Srbije u dugom triatlonu (trka upola kraća od dužine Ironman trke – 1.9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom, 21 km trčanja), dok će tog dana mlađe uzrasne kategorije na istom mestu učestovati na Školskom prvenstvu Srbije u akvatlonu. 
 
T. M. 

 
MarketingNajnovije vesti