Veliki uspeh triatlonke TK „Tamiš"

Vida Medić vicešampionka Balkana

Pančevo, Uto, 14/06/2016 - 08:32
Aleksandar Stojković


PANČEVO, 14. jun - Triatlonka ‚‚‚Tamiša", Vida Medić je ostvarila svoj najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri zauzevši drugo mesto u trci seniorki na prvenstvu Balkana. Ovo je prva medalja za Srbiju, u ženskoj konkurenciji, na prvenstvima Balkana, još od 2001. godine, kada je Svetlana Blažević osvojila zlato.
 
U subotu, 11. juna, u mestu Olimp pored Konstance u Ruminiji, održano je prvenstvo Balkana u triatlonu. U sastavu srpske reprezentacije našlo se četvoro članova TK ‚‚Tamiš" i jedan trener. Boje naše zemlje branili su kadeti Vanja Isevski, Anja Davidović i Aleksija Kocić, seniorka Vida Medić i trener Kosta Mirković, kao selektor kadetske i juniorske reprezentacije.
 
Najbolja srpska triatlonka, Vida Medić, osvajanjem titule vicešampionke Balkana ostvarila je jedna od najznačanijih uspeha u srpskom triatlonu. Ona je na ovaj način značajno popravila svoj rezultat na Balkanskim prvenstvima, nakon što je prošle godine, u zagrebačkom Sportsko-rekreativnom centru ‚‚Jarun", zauzela 5. mesto. Vida je u Olimpu kroz cilj prošla kao druga, sa 14 sekundi zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Turkinju Ipek Otasun. Treba napomenuti da je reprezentativka Srbije tokom trkačkog segmenta morala da odsluži kaznu, pa je 10 sekundi stojala u kaznenom boksu. 
 
I kadeti su ostvarili dobre rezultate, Anja Davidović je zauzela 8. mesto, a Aleksija Kocić 14. u konkurenciji devojčica, dok je kadet Vanja Isevski zauzeo 13. mesto. Svi oni su značajno porpavili plasman u odnosu na prošlogodišenje Prvenstvo Balkana. MarketingNajnovije vesti