Fudbal

Ženski fudbal ponovo u Pančevu

Pančevo, Sre, 25/05/2016 - 14:31
Tanja Marin


PANČEVO - Fudbalski klub ‚‚Dinamo 1945" doneo je odluku o osnivanju ženske seniorske fudbalske selekcije, koja će se od sledeće sezone takmičiti u Drugoj ligi – grupa ‚‚Sever". Ekipu će činiti igračice koje su prošle sezone nastupale za žensku selekciju Fudbalskog kluba ‚‚Železničar", koja je ugašena pred početak ove sezone. 
 
Upravo zbog toga su, u Upravi nosioca fudbala u Pančevu, odlučili da ponovo aktiviraju ženski fudbal u gradu. Predsednik kluba, Goran Janjović, Ivan Zorić, koordinator za osnivanje ženske selekcije, Petar Čavić, budući predstavnik ženske selekcije i devojke koje žele da igraju u ‚‚Dinamu 1945", sastali su se prethodnih dana i razgovarali o uslovima i ciljevima ženskog ogranka Fudbalskog kluba ‚‚Dinamo 1945". Za sada je u klubu 15 iskusnih seniorki, koje su nastupima u ‚‚Železničaru" uspele da se domognu drugog mesta u Prvoj ligi Srbije, i koje će činiti okosnicu novoformiranog tima, a klub planira da u prvoj sezoni igra u sastavu od 20 do 22 igračice.
 
Kako ističu predstavnici Fudbalskog kluba ‚‚Dinamo 1945", fudbalerke će imati maksimalne uslove za rad i takmičenje, zbog čega su im i ambicije velike. Predsednik Janjović naglasio je da je za ‚‚Dinamo 1945" razvoj i osnaživanje ženskog fudbala u gradu i u Vojvodini značajno, pa će zbog toga ovo biti dugoročan projekat sa ciljem da seniorski tim iz sezone u sezonu napreduje i na kraju se izbori za plasman u Superligu Srbije. 
 
Klub će u narednom periodu raditi na sređivanju administracije, kako bi bio u mogućnosti da registruje ženski fudbalski ogranak, a zatim sledi postavljanje trenera, registracija igračica, prijava za takmičenje i početak pripremnog perioda. 
 
Kako u ‚‚Dinamu" naglašavaju, u naredom periodu igračice će imati priliku da se predstave pančevačkoj publici, pošto će uskoro biti odigrana promotivna utakmica revijalnog karaktera. 
 
 MarketingNajnovije vesti