AK ‚‚Dinamo"
Atletika

Zorana Barjaktarović, atletičarka ‚‚Dinama", seniorska šampionka Srbije

Pančevo, Ned, 19/06/2016 - 17:40
Tanja Marin
Zorana u finalu jedina trčala brže od 12 sekundiNajbrža atletičarka ‚‚Dinama“, Zorana Barjaktarović, okitila se titulom prvakinje Srbije u sprintu na 100 metara u konkurenciji seniorki. Na Prvenstvu Srbije, koje se ovog vikenda održava u Novom Sadu na stadionu Karađorđe, najbrža srpska atletičarka u ovoj godini je bila najbolja, prvo u polufinalu, a zatim je i u finalnoj trci kroz cilj prošla prva. s vremenom 11 sekundi i 88 stotinki.

Prvog dana Prvenstva Srbije atletičari ‚‚Dinama“ su osvojili jednu medalju. Zorana Barjaktarović je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni, i u prvoj sezoni u kojoj je usredsređena isključivo na atletiku, uspela da potvrdi sjajnu formu iz ove godine i na najvećem i najkvalitetnijem domaćem takmičenju. Osvajanjem seniorske šampionske titule postigla je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri na domaćim takmičenjima, a koliko je superiorna u odnosu na svoje protivnice bila ovog vikenda pokazuje i činjenica da je jedina finalnu trku na 100 metara istrčala brže od 12 sekundi. Drugo mesto osvojila je atletičarka ‚‚Crvene zvezde“, Nikoleta Simić (12,01 sec.), dok je treće mesto pripalo Katarini Sirmić (12,24 sec.), članici Atletskog kluba ‚‚Partizan“.

U najbržoj atletskoj disciplini ovog vikenda se nadmetao i Danijel Kozlovački, koji je u kvalifikacijama istrčao svoj novi lični rekord – 11,75 sekundi, ali ovog puta to nije bilo dovoljno da izbori plasman u polufinale. Najmlađi takmičar ‚‚Dinama“ na prvenstvu Srbije u Novom Sadu, Ivan Božanić, ponovo je popravio svoje najbolje vreme u trci na 400 metara. On je kroz cilj prošao s vremenom 52,02, Marko Avramović je trku završio za 52 sekunde i 80 stotinki, dok je Damjan Šulja na 400 metara trčao 54,03 sekundi.

Trku iste dužine u konkurenciji dama mlađa juniorka Sara Avramović završila je na 7. mestu s rezultatom 1:01,29, dok je isto mesto u trci na 1500 metara zauzeo Petar Ivačković (4:03,84). Dugoprugaš ‚‚Dinama“, Marko Milovanović zauzeo je peto mesto u trci na 3000 metara s vremenom 9 minuta, 6 sekundi i 42 stotinke.

Takmičari ‚‚Dinama“ su se nadmetali i u trci štafeta na 4x100 metara. Oni su u sastavu Lazar Konstantinović, Ivan Božanić, Damjan Šulja i Danijel Kozlovački kroz cilj prošli kao šestoplasirani u vremenu 45,11 sekundi.

Veliki broj atletičara ‚‚Dinama“ nadmetaće se na Prvenstvu Srbije i drugog dana, a najveće šanse da dođe do medalje daju se, ponovo, Zorani Barjaktarović, koja će se nadmetati u sprintu na 200 metara. 
MarketingNajnovije vesti