Novak Đoković Foto: Carine06 (wikimedia)
Srbija

Amerikanci pokrenuli peticiju „Dozvolite Novaku Đokoviću da igra ove godine na US openu“

Izvor: 
Danas Pet, 24/06/2022 - 17:21Skoro šest hiljada ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se od vlasti SAD traži da dozvole da srpski teniser Novak Đoković igra na US openu.

 

„Dozvolite Đokoviću da igra ove godine na US openu“ naslov je peticije, koju je do danas na stranici „Change.org“ potpisalo 5.765 ljudi.

Američki mediji podsećaju da se Đoković i dalje vodi kao nevakcinisanin stranac zbog čega ne može da igra na teritoriji SAD-a, piše Danas.

„U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Đokoviću zabrani nastup na US openu. Američka vlada i Teniski savez SAD (STA) moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i đoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto, USTA“, stoji u obrazloženju za ovu peticiju.

Američki mediji podsećaju da svi koji budu želeli da dođu u SAD morati da imaju negativan test na koronavirus, a međunarodni putnici pored toga moraju da poseduju i dokaz o vakcinaciji.

Đoković je već propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD.

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

US open u Njujorku na programu je od 29. avgusta do 11. septembra.

 
 MarketingNajnovije vesti