Foto: Vlada Srbije
Srbija

Ana Brnabić danas ide na Kosovo, prvi put otkako je premijerka

Izvor: 
Tanjug Pon, 05/09/2022 - 08:21Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi danas u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

 

To je njena prva poseta južnoj pokrajini od 2017. godine, kada je prvi put izabrana za premijerku. Brnabić će tokom posete obići Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.
 
Zajedno sa premijerkom u poseti su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.
 
Brnabić će u Kosovskoj Mitrovici obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju, posle čega je predviđena poseta manastiru Banjska, u opštini Zvečan.
 
Posle toga, u opštini Leposavić, predsednica Vlade će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
 
Premijerka će posetu Kosovu i Metohiji završiti u opštini Leposavić, gde će obići porodično poljoprivredno gazdinstvo.
 
Poseta premijerke Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama, saopštila je ranije Vlada Srbije. Kako se navodi, poseta ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.
 
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da predstojeća poseta Brnabić KiM za Srbe u južnoj pokrajini ima posebnu težinu i značenje, jer pokazuje da je njihova država uvek uz njih.
 
Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da poseta premijerke Kosovu i Metohiji šalje jasnu poruku da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ali i opstanak i ostanak na ovim prostorima.
 
Rakić je za RTS rekao da dolazak Brnabić na Kosovo i Metohiju znači mnogo svim Srbima na tim prostorima, a potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je da nema boljeg trenutka za posetu premijerke Kosovu i Metohiji.
 
 MarketingNajnovije vesti