radijator Foto: flickr
Srbija

Antić: Sve je spremno za početak grejne sezone, cene iste

Izvor: 
Tanjug Pon, 12/10/2020 - 09:48

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da su u 60 gradova i opština širom Srbije sistemi spremni za početak grejne sezone i da od danas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, kao i da cena grejanja ove godine ostaje ista.

"Veliki posao je urađen tokom leta. Više od 6.000 megavata instalisanih kapaciteta u toplanama širom Srbije su remontovani. Mreža u toplanama širom Srbije, između 2.500 i 3.000 kilometara mreže, dovedena je u red i to je zaista veoma kompleksan proces", naveo je Antić i istakao da su nabavljeni energenti i da je sve spremno za početak grejne sezone.

Naveo je da su od 1. oktobra obavljene funkcionalne probe i da je u nekim sredinama u Srbiji grejanje već počelo zbog nižih temperatura, te kao primer naveo Novi Sad i Obrenovac.

"Od danas gotovo u svim sredinama kreću tople probe, a verujemo već u toku sutrašnjeg dana u velikom broju sredina i grejanje, u zavisnosti od temperatura u tim gradovima i opštinama", rekao je Antić novinarima u Beogradu.

Naglasio je da je energetska situacija u Srbiji potpuno stabilna i da su obezbeđeni svi ključni energenti.

"Toplane širom Srbije tokom godine potroše više od 600 miliona metara kubnih gasa, oko 80.000 tona mazuta i dodatne količine peleta, biomase, uglja. Svi ti energenti su obezbeđeni ili ugovoreni i omogućiće toplanama stabilan i siguran rad, a građanima tople stanove po cenama koje se neće menjati", rekao je Antić.
MarketingNajnovije vesti