Justicia Foto: pixabay
Srbija

Apelacioni sud smanjio kaznu vozaču koji je usmrtio dete u muškarca u Nišu

Izvor: 
RTS Sre, 26/01/2022 - 13:06


Apelacioni sud u Nišu osudio je Nemanju Stamenkovića (20) na kaznu zatvora od šest godina za saobraćajnu nesreću u kojoj su u januaru 2021. godine stradali pešaci Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Na taj način preinačena je presuda Osnovnog suda u Nišu doneta jula 2021. godine, kojom je mladiću izrečena kazna sedmogodišnjeg zatvora.

"Pojašnjenje je da je sud cenio utvrđene olakašavajuće okolnosti na drugačiji način u odnosu na prvostepeni i u smislu odredbi zakona koji regulišu odmeravanja kazne našao je da je kazna od šest godina adekvatna i učinjenom delu i učiniocu", rekla je portparolka suda Snežana Milošević.

Sud je delimično usvojio žalbu branioca, samo u delu odluke o krivičnoj sankciji, a ostala mu je mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od pet godina.

Dečak od 12 godina poginuo je na licu mesta u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila januara 2021. godine na bulevaru Medijana u Nišu, a muškarac je podlegao povredama u bolnici.
MarketingNajnovije vesti