Foto: pixabay
Srbija

Beležnici u ponedeljak preko vibera savetuju građane

Izvor: 
Tanjug Sre, 20/10/2021 - 12:24Javni beležnici će u ponedeljak od 11 do 14 časova preko tri posebne linije na aplikaciji Viber uživo odgovarati na pitanja građana, ili ih uputiti na način na koji mogu da ostvare svoja prava.

Ova uslugu za građane organizuje Javnobeležnička komora Srbije povodom Evropskog dana pravde, koji se svake godine obeležava 25. oktobra, sa ciljem da se pravda približi građanima, najavljenojer iz Komore.

JKS je ozvala građane da se jave i postave pitanje uživo u razgovoru sa javnim beležnicima preko Viber aplikacije, na telefonske brojeve 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26.

Građani će moći da biraju da li će sa javnim beležnikom razgovarati video ili audio pozivom.

JKS podržava akciju koja doprinosi ovom cilju, kao i jačanju povrenja u pravosudni sistem i širokoj edukaciji o načinima za ostvarivanje prava.

Evropski dan pravde je istovremeno i "otvoreni dan" svih notarijata Evropske unije, koji toga dana na sličan način savetuju svoje građane.

Javni beležnici moći će da pouče građane u vezi sa poslovima oko prometa nepokretnosti, overama potpisa i prepisa, overama punomoćja, vođenju ostavinskih postupaka, odgovornosti javnih beležnika, kao i o dilemama vezanim za nadležnosti javnog beležnika, navodi se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti