Matematika test Foto: pixabay
Srbija

Besplatne pripreme iz matematike i informatike za fakultetske prijemne ispite

Izvor: 
RTV Sre, 26/01/2022 - 10:09Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje besplatne onlajn pripreme za fakultetske prijemne iz matematike i informatike.

Pripreme počinju u utorak, 1. februara, a zainteresovani srednjoškolci treba samo da kreiraju svoj nalog na portalu https://edumoodle.pmf.uns.ac.rs.

Godinama unazad se ove pripreme održavaju onlajn, kako bi se omogućilo svim srednjoškolcima iz Srbije i iz regiona, da se spreme za prijemni, a da ne moraju fizički da budu u Novom Sadu.

Pripreme će pokriti sve oblasti koje su maturantima neophodne da bi uspešno položili fakultetski prijemni ispit iz matematike i informatike.

Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu želi svim srednjoškolcima da pruži jednake šanse za upis na fakultet i zato su ove pripreme kao i prethodnih godina – u potpunosti besplatne.

Učenici mogu da se priključe pripremama u bilo kom trenutku, a svi časovi će biti snimljeni i svi registrovani srednjoškolci moći će ovu nastavu i odloženo da pogledaju.

Pripremna nastava će se držati svakog utorka od 20 časova, a prvi čas je zakazan za utorak, 1.2.2021. od 20 časova.

Na početku priprema će biti obrađene sve teme koje dolaze na prijemni, a potom će nekoliko časova biti posvećeno rešavanju onih zadataka koje učenici žele da rešimo zajedno. Takođe, tokom priprema biće održan i probni onlajn prijemni.
MarketingNajnovije vesti