Matematika test Foto: pixabay
Srbija

Besplatne pripreme iz matematike i informatike za prijemni za fakultet

Izvor: 
021 Uto, 19/01/2021 - 19:17

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i ove godine organizuje potpuno besplatne online pripreme za fakultetske prijemne ispite iz matematike i informatike.

 

Od danas su otvorene prijave, a zainteresovani srednjoškolci treba samo da kreiraju svoj nalog OVDE, kako bi uzeli učešće u ovim pripremama koje se treću godinu zaredom održavaju putem interneta.
 
Onlajn pripreme su uvedene kako bi se omogućilo svim srednjoškolcima iz Srbije i iz regiona, da se spreme za prijemni, a da ne moraju fizički da budu u Novom Sadu. Sada, tokom pandemije, one predstavljaju i jedini potpuno zdravstveno bezbedni način za držanje časova koji će pokriti sve oblasti koje su potrebne maturantima da bi uspešno položili fakultetski prijemni ispit iz matematike i informatike.
 
Prirodno-matematički fakultet se trudi da bude društveno odgovoran i da svim učenicima omogući istu šansu za polaganje prijemnog i zbog toga su ove pripreme u potpunosti besplatne.
 
Prvi čas će biti održan u utorak, 2. februara, od 20 časova, a same pripreme će biti podeljene u tri faze:
 
1. obrada svih tema koje dolaze na prijemni ispit,
2. rešavanje zadataka koje srednjoškolci žele da zajedno uradimo na pripremama,
3. probni onlajn prijemni.
 
Svi časovi će biti snimljeni i svi registrovani srednjoškolci moći će, u svakom trenutku, da ih odloženo pogledaju, objavio je 021.rs.
 MarketingNajnovije vesti