Čekić sud Foto: pixabay
Srbija

Bivšem predsedniku opštine Grocka četiri godine i tri meseca zatvora zbog paljenja kuće novinara

Izvor: 
Danas Uto, 23/02/2021 - 10:46

Bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora.
Simonović je osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara "Žig infa" Milana Jovanovića u decembru 2018. godine.
 
Na istu kaznu osuđen je i neposredni izvršilac Aleksandar Marinković, dok je za saučesništvo u podstrekivanju Vladimir Mihailović dobio četiri godine zatvora. Postupak je razdvojen u odnosu na okrivljenog Igora Novakovića i njemu će naknadno biti saopštena presuda.
 
Simonović, kao i većina članova tima odbrane, napustila je čitanje presude nakon što je predsednik veća počeo da govori o opstrukciji postupka od strane odbrane.
 
Simonović je bio optužen zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a tužilaštvo je od suda tražilo da mu se izrekne kazna od osam godina zatvora. Optužnica je tvrdila da je on angažovao bivšeg policajca Vladimira Mihailovića, kako bi našao nekog od poverenja ko bi "upozorio" Milana Jovanovića zapalivši mu automobil. Mihailović je, prema tvrdnjama tužilaštva, za taj posao angažovao Igora Novakovića, a ovaj Aleksandra Marinkovića.
 
Juče na izricanju presude nisu bili prisutni Novaković, Marinković i Mihailović. Prvi zbog toga što je u odnosu na njega razdvojen postupak, pa će mu presuda biti izrečena nakndano, a drugi jer se već godinu dana nalazi u bekstvu, zbog čega je raspisana međunarodna poternica.
 
Kuća u kojoj Jovanović živi sa suprugom zapaljena je 12. decembra 2018. godine kada je kroz prozor garaže ubačen Molotovljev koktel. Jovanović i njegova supruga su uspeli da izađu iz kuće, ali je na objektu pričinjena ogromna materijalna šteta.MarketingNajnovije vesti