Bocan Harčenko printscreen
Srbija

Bocan-Harčenko: Rusija razume Srbiju i ne traži ništa od nje

Izvor: 
Srna Pet, 25/02/2022 - 21:43


Rusija poštuje nacionalne interese Srbije, razume da postoji pritisak da uvede sankcije Moskvi, ali Moskva ništa ne traži od Beograda, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

 

„Moskva ne traži ništa od Beograda znajući doslednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegov temeljni stav oko ključnih pitanja kao što su razvoj Srbije i njeno ponašanje u spoljnoj politici“, rekao je Bocan-Harčenko, komentarišući zahteve EU, SAD i Velike Britanije da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog vojne operacije u Ukrajini.

 

Bocan-Harčenko je izjavio Tanjugu da Zapadu nije stalo do interesa drugih, čak iako su to zemlje koje su kandidati za članstvo u EU, te da ne misli o Srbiji, njenom narodu i mogućim posledicama uvođenja sankcija.

On je istakao da između predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića postoji poverljiv i sveobuhvatan dijalog na osnovu dubokog međusobnog poštovanja i poverenja.

Bocan-Hračenko je istakao da Rusija ima u vidu dalji razvoj odnosa sa Srbijom i doslednu realizaciju svega što su dogovorila dva predsednika.

"Naša očekivanja da ćemo bez prepreka i zastoja realizovati svaki projekat i sve dogovore koji postoje, za dobrobit i Rusije i Srbije", naglasio je Bocan-Harčenko.

 

 
MarketingNajnovije vesti