Borko Stefanović Foto: Medija centar Beograd
Srbija

Borko Stefanović najavio raspravu o uvođenju sankcija Rusiji

Izvor: 
Beta Uto, 16/08/2022 - 22:33Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da će inicirati raspravu o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije.
 

Kako je rekao, rasprava je potrebna posebno po pitanju uvođenja sankcija Rusiji.

On će to učiniti kao predsednik Odbora za spoljnu politiku Srbije.
 
On je, za televiziju N1, rekao da će na jednoj od prvih sednica tražiti da prvo Odbor a zatim i skupština, raspravljaju o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa politikom EU.
 
"Da se o tome raspravlja, da se čuju argumenti jedne i druge strane, da se čuje šta su posledice našeg neusaglašavanja naše spoljne politike, šta su posledice po našu privredu, šta znači okretanje protiv Evrope", naveo je Stefanović.
 
Prema njegovim rečima, restiktivne mere prema Rusiji su sve evropske države napravile a ocenio je da u toj situaciji Srbija "nema šta previše da razmišlja".
 
Stefanović je ocenio i da javnost nije dovoljno informisana o tome koje su posledice neuvođenja i uvođenja sankcija.
 
"Izvršna vlast može da beži od tog problema, ali problem je što je Srbija jedina evropska država koja se nije opredelila po tom pitanju. Posledice mogu biti nesagledive, po mom mišljenju. Potkrada se još jedna stvar - a to su posledice po kosovskom pitanju, gde takodje možemo da ispaštamo", rekao je on.
 
Upitan da li očekuje dijalog izmedju vlasti i opozicije po tom pitanju, Stefanović je kazao da je skupština mesto na kom se rešavaju životna pitanja.
 
"Mi smo opozicija režimu, ali sa dužnošću da damo konkretne predloge. Ako vlast bude imala sluha za interes države a ne lični interes, onda sam siguran da će razumeti da je ovo u tom interesu, državnom", ocenio je potpredsednik SSP.
 
 MarketingNajnovije vesti