Ana Brnabić
Srbija

Brnabić: Bez obzira na pritiske, ne zatvaramo škole, slušamo struku

Izvor: 
RTS Pet, 13/03/2020 - 13:30Stav struke je da nema nikakvog opravdanja i osnova da u ovom trenutku zatvaramo škole, vrtiće i fakultete, rekla je premijerka Ana Brnabić. Premijerka ističe da se moraju slušati preporuke stručnjaka, bez obzira na sve pritiske.

Struka kaže da je kontraproduktivno obustavljati nastavu, ovako kupujemo svaki dan, rekla je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za medije nakon sastanka sa stručnim timom za praćenje koronavirusa.

"Spremamo sve za onlajn nastavu i možemo da počnemo već od ponedeljka. Pratimo situaciju i odluku o zatvaranju škola, vrtića i fakulteta ćemo doneti zajedno sa strukom", rekla je Brnabićeva. 

Premijerka se još jednom zahvalnost zdrastvenim radncima i rekla da se situaciju prati i da će najkasnije novi sastanak biti u ponedeljak a po potrebi i pre.

"Imali smo sastanak sa Ministarstvom prosvete da organizujemo nastavu onlajn, razgovarali smo sa RTS-om da se nešto od nastave emituje preko kanala RTS-a, a u toku su priprema da se deo nastave odvija putem digitalnih udžbenika", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je ponovila da razume zabrinutost roditelja ali da je najpametnije da svi slušamo savete struke i naglasila da se odluke neće donositi pod pritiskom i u suprotnosti sa savetima ljudi od struke.

Premijerka je podsetila da je na savet struke zimski raspust bio produžen za nedelju dana zbog epidemije gripa, te da je baš zahvaljujući toj odluci "završena" epidemija gripa, pre nego što je registrovan prvi slučaj koronavirusa u zemlji.

"Ne bežimo od toga, niko od vlasti ne beži od toga. Tada je savet bio takav. Razumem da je teško, najlakše bi bilo politički da zatvorimo škole, ali u ovom trenutku slušaćemo samo struku. Toliko puta nam je pomogla, i bez obzira na histeriju i paniku, stajaćemo iza struke", rekla je Brnabićeva.

 
 
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti